خانه » همه » مذهبی » چگونگی رفع شک در اعتقادات

چگونگی رفع شک در اعتقادات


چگونگی رفع شک در اعتقادات

۱۳۹۲/۰۴/۲۱


۵۰۳ بازدید


۱. اگر منظورتان از اعتقادات ، امور مربوط به اصول دین مثل توحید و نبوّت و امامت و معاد یا زیر شاخه های اینها باشد ، توبه در این گونه مسائل به این است که شخص بعد از انکار یا شک در این امور ، در پی کسب یقین برآید و از راه دلایل محکم عقلی دوباره به اعتقاد درست باز گردد. برای این منظور سه راه پیشنهاد می شود. ۱) یافتن یک شخص متخصصّ در امور اعتقادی ــ حتماً باید متخصص باشد نه صرفاً مطلع ــ و تماس مداوم داشتن با وی به مدّت طولانی. اگر چنین موردی را در محلّ زندگی یا تحصیل خود بیابید بهترین گزینه خواهد. ۲) مطالعه کتب اعتقادی معتبر ، نظیر مجموعه آثار شهید مطهری.


1. اگر منظورتان از اعتقادات ، امور مربوط به اصول دین مثل توحید و نبوّت و امامت و معاد یا زیر شاخه های اینها باشد ، توبه در این گونه مسائل به این است که شخص بعد از انکار یا شک در این امور ، در پی کسب یقین برآید و از راه دلایل محکم عقلی دوباره به اعتقاد درست باز گردد. برای این منظور سه راه پیشنهاد می شود. 1) یافتن یک شخص متخصصّ در امور اعتقادی ــ حتماً باید متخصص باشد نه صرفاً مطلع ــ و تماس مداوم داشتن با وی به مدّت طولانی. اگر چنین موردی را در محلّ زندگی یا تحصیل خود بیابید بهترین گزینه خواهد. 2) مطالعه کتب اعتقادی معتبر ، نظیر مجموعه آثار شهید مطهری. این راه ، افزون بر رفع بسیاری از مشکلات اعتقادی ، ثمرات بسیار زیادی نیز در پی خواهد داشت ، برای مثال اگر حضرت عالی تنها موفق به مطالعه جلد اوّل یا دوم مجومه آثار شهید مطهری شوید ، در مباحث اعتقادی ، خود را بسیار تواناتر و سرآمدتر از همسالان خود خواهید یافت ؛ که پیامد مثبت آن پدید آمدن حسّ خودباوری ، خودشکوفایی و علاقه به مطالعه و تحقیق و…است. البته باید توجه داشت که در خواندن کتب غیر درسی اصراری بر فهم کامل مطالب کتاب نیست. لذا نباید در مطالعه غیر درسی دچار وسواس شد. خواندن چندین کتاب غیر درسی در یک موضوع یا چند موضوع ، معمولاً پرثمرتر از خواندن چندباره ی یک کتاب است. آنچه در این باره لازم است جدّی گرفته شود مستمرّ بودن مطالعه است نه دقّت زیاد ؛ چون در اثر کثرت مطالعه ، قدرت حفظ و درک مطالب نیز خود بخود بالا خواهد رفت. کسی که در پی حقیقت است باید مدّت قابل توجّهی را به مطالعه اختصاص دهد ؛ و با برنامه ریزی معقول و به دور از افراط خود را ملزم به مطالعه کتب مفید بکند. 3) در کنار مطالعه ، حفظ ارتباط با مرکز مشاوره نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها ، از طریق سایت پرسمان ، به حضرت عالی این امکان را خواهد داد که به کمک محقّقین این مرکز ، جواب سوالات خود را راحتر پیدا کنید. مطالعه در عین اینکه بسیاری مجهولات را حلّ می کند سوالات جدیدی نیز پدید می آورد ، که در پی جواب آنها بودن باعث رشد و تکامل آدمی خواهد بود.
2. امّا اگر منظور حضرت عالی از اعتقادات ، مسائل عملی اسلام ، مثل نماز و روزه و حقّ الناس و … باشد ، قدم اوّل توبه ، انتخاب مرجع تقلید است ؛ ــ که ظاهراً حضرت عالی این مرحله را طی فرموده ایدــ بعد از انتخاب مرجع تقلید ، قدم دوم این است که مسائل مربوط به مشکل خود را از رساله توضیح المسائل مرجع تقلیدتان مطالعه فرموده و مطابق آن عمل نمایید. در این مورد نیز اگر با عالمی در تماسّ مداوم باشید مفید خواهد بود. امّا اگر جواب مورد نظر خود را در رسائل عملیّه نیافتید و کسی را هم نیافتید که از او راهنمایی بگیرید ، می توانید سوال خود را از راه سایت پرسمان ارسال و جواب لازم را دریافت فرمایید. همچنین می توانید شماره تلفن دفتر مرجع تقلیدتان را به دست آورده ، هنگام نیاز از آنها سوال کنید؛ همچنین می توانید از راه سایت پرسمان در برنامه ی گفتگوی زنده اینترنتی ، که هر شب ، غیر از پنجشنبه و جمعه برقرار است شرکت نموده از کارشناس امور دینی کمک لازم را دریافت نمایید. همچنین بانک پرسش و پاسخ سایت پرسمان که حاوی بیش از چهارده هزار پرسش و پاسخ است می تواند منبع خوبی برای یافتن جواب سوالات حضرت عالی در زمینه های گوناگون باشد. نرم افزار این بانک پرسش و پاسخها نیز از بازار نرم افزار قابل تهیّه است.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد