خانه » همه » مذهبی » کلید دنیا و آخرت – عمل خالص – نیت

کلید دنیا و آخرت – عمل خالص – نیت


کلید دنیا و آخرت – عمل خالص – نیت

۱۳۹۲/۰۵/۲۷


۲۰۰ بازدید

یه حدیث شنیدم که کلید دنیا و اخرت در چهار چیزه: امانت داری-کسب و استفاده از مال حلال-اخلاق وراست گویی . هیچ کدام از این صفات به طور مستقیم به رابطه فرد و خدا و عبادت فردی(نماز و روزه) برنمیگرده. این برام خیلی زیباست که دین ما مجموعه دستوراتی ست برای همان انسانیت ، بهبود روابط بین انسان ها
همچنین در حدیثی شنیدم که اخلاق نیکو میتونه عبادت ضعیف رو جبران کنه و موجب سعادت بشه.
اما جایی هم خوندم که عمل زمانی به درد اخرت و سعادت انسان میخورد و توشه محسوب میشود که بانیت الهی و برای خدا باشه . خالص خالص .
این دو تا حدیث چه طور در کنار هم قرار میگیرند و تفسیر میشن ؟


در پاسخ به نکاتی توجه کنید .
1. عبادت در اسلام دامنه گسترده ای دارد و هر عملی که انسان را به خدا نزدیک کند عبادت شمرده می شود .
2. بنا بر این به جز عبادت معروف مانند نماز وروزه و زکات و حج و مانند آن احسان به دیگران و احترام به والدین و خوش اخلاقی و مانند آن که موجب قرب به خداوند است از نظر اسلام عبادت است . مثلا در راویات یاد و ذکرامیر مومنان ع و یا نگاه مهربانانه به والدین عبادت شمرده شده است .
3. به طور کلی عمل خیر تمام عیار ان است که حسن فعلی و فاعلی را توام داشته باشد یعنی هم نفس عمل خیر و نیک باشد و هم با انگیزه الهی انجام شود . اگر عملی خیر باشد مانند کمک به دیگران اما حسن فاعلی یعنی انگیزه الهی و ایمانی در انجام آن وجود نداشته باشد هر چند عمل خوبی است اما ماندگاری ابدی و اخرتی ندارد و آثار و برکات آن در چارچوب تنگ دنیا محصور می شود و رنگ  وبوی ابدی و جاودانگی به خود نمی گیرد.
4. امانتداری و راستگویی و کسب حلال و مانند آن فی حد نفسه از صفات برجسته الهی و انسانی است و مومنان خداجو باید به این صفات آراسته باشند  اما اگر انسان در عمل به انها و اجرای آنها  رضای الهی و خشنودی او را نیت کند ارزشی مضاعف پیدا می کند و به نصاب خوبی و زیبایی می رسد .
5. به تعبیر دیگر خوش اخلاقی و امانتداری و راستگویی و سخاوت و گذشت و مانند آن در هر کس حتی کافر ارزشمند و فضیلت است اما اگر در وجود مومن خداجو که اعمال و رفتارش در راه رضا و خشنودی الهی است متبلور و متجلی گردد ارزشی مضاعف یافته و آثار جاودانه و ابدی دارد .

 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد