خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » گزارش واشنگتن پست از فرار نیروهای خارجی از اوکراین/ ورود نیروهای روسیه به شهر مهم «سورودونتسک» اوکراین / برکناری رئیس امنیت خارکیف توسط زلنسکی/ افزایش قیمت نفت پیش از نشست اروپا برای تحریم روسیه

گزارش واشنگتن پست از فرار نیروهای خارجی از اوکراین/ ورود نیروهای روسیه به شهر مهم «سورودونتسک» اوکراین / برکناری رئیس امنیت خارکیف توسط زلنسکی/ افزایش قیمت نفت پیش از نشست اروپا برای تحریم روسیه

1529965 707 - گزارش واشنگتن پست از فرار نیروهای خارجی از اوکراین/ ورود نیروهای روسیه به شهر مهم «سورودونتسک» اوکراین / برکناری رئیس امنیت خارکیف توسط زلنسکی/ افزایش قیمت نفت پیش از نشست اروپا برای تحریم روسیه

بین الملل تابناک: نود و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

گزارش واشنگتن پست از فرار نیروهای خارجی از اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۹ – ۱۴:۵۹

جنگجویان خارجی از آمریکا و دیگر کشورها، از تفاوت‌های فاحشی میان آنچه که انتظار داشتند در جنگ اوکراین ببینند و آنچه واقعا در انتظارشان بود، پرده برداشته و به واشنگتن پست گفتند که با تجهیزات ناکافی و سلاح‌هایی کمتر از حریف وارد میدان نبرد می‌شدند و بسیاری کارشان را رها کرده و باز می‌گشتند.

 روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به حضور نیروهای داوطلب خارجی در جنگ اوکراین نوشت: “داکوتا” یک کهنه‌سرباز از تفنگداران نیروی دریایی آمریکا که برای جنگ در اوکراین داوطلب شده بود، از لحظاتی می‌گوید که فشار حملات توپخانه‌ای روس‌ها به حدی شدت می‌گرفت که جمله “این عادی‌ است” به یک شوخی در میان یگان او تبدیل می‌شد.

اما از نظر او، آنچه عادی دیده نمی‌شد، حس ترسی بود که او حین پنهان شدن و گوش دادن به صدای بالگردهای تهاجمی روسیه که داشتند رد موضع جدید تیم تانک‌های آنها را می‌زدند، داشت. داکوتا گفت: آن لحظه، حقیقتا مغشوش‌ترین و بی‌قرارترین لحظه‌ای بود که داشتم.

او که بعد از هفت هفته جنگ در خارج به خانه‌اش در اوهایو بازگشته، جزو “لژیون داوطلبان غربی” است که علیه روسیه سلاح به دست گرفتند. داکوتا هم مانند سایرین نخواست که هویت کاملش فاش شود چون نگران امنیت جان خود و نزدیکانش است.

جنگجویان خارجی از ایالات متحده و نقاط دیگر در گفت‌وگو با واشنگتن پست، از تفاوت‌های فاحشی میان آنچه که انتظار داشتند در جنگ ببینند و آنچه واقعا در جنگ اوکراین تجربه کردند، گفتند. آن‌ها می‌گویند که با تجهیزات ناکافی و سلاح‌هایی کمتر از حریف وارد نبرد می‌شدند، هیجان گهگاهی از انفجار ادوات نظامی روس‌ها داشتند و نمی‌دانستند که آیا باید دوباره به اوکراین بازگردند یا خیر. برخی قصد انجام این کار را دارند. دیگران کشته شدن دوستانشان را دیدند و به این نتیجه رسیدند که دیگر بس است.

از نگاه بسیاری، لحظه سرنوشت‌ساز به اواخر آوریل باز می‌گردد که جوانی ۲۲ ساله به نام “ویلی جوزف کنسل” که او هم کهنه‌سرباز دیگری از میان تفنگداران آمریکایی بود، در نبردی در منطقه میکولائیف واقع در شمال غربی اوکراین کشته شد. آن منطقه شاهد خشونت‌ها و درگیری‌های جدی بود و فرماندهان روس به دنبال توسعه دستاوردهای ارضی بودند. نحو کشته شدن ویلی جوزف کنسل مشخص نیست و جسد او هم پیدا نشد. تلاش برای گفت‌وگو با خانواده او هم به جایی نرسید.

هیچ نیروی نظامی شناخته‌ شده‌ای از ارتش آمریکا در اوکراین وجود ندارد و دولت بایدن تلاش کرده است تا شهروندان آمریکایی را از پیوستن مستقل به جنگ منصرف کند، گرچه انجام این کار خلاف قانون نیست.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که میدان نبرد پیچیده و خطرناک است و آمریکایی‌هایی که مایل به کمک به اوکراین هستند باید از راه‌های دیگری این کار را انجام دهند. و در حالی که تعداد دقیق داوطلبان آمریکایی در جنگ اوکراین مشخص نیست، تخمین زده می‌شود که ۴۰۰۰ تن پس از آغاز حمله در اواخر فوریه ابراز تمایل کردند. بسیاری پس از آن که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شخصاً از داوطلبان خارجی درخواست کرد که به آنجا سفر کنند و بجنگند، وارد میادین شدند.

به ویژه کهنه‌سربازان نظامی که دلخوش به آموزش‌های رزمی خود و اشتیاق به استفاده از مهارت‌هایشان در جنگی بودند که از نگاه برخی مبارزه خیر علیه شر است، وارد گود شدند. اما این درگیری همچنین نظر داوطلبان نظامی غربی که قبلا در مناطق جنگی مستقر نشده بودند یا صرفا تجربیاتی در عرصه شورش‌های نامتقارن و نه این نوع جنگ داشتند، جلب کرد.

“دین میلر” از نظامیان سابق آمریکایی که خودش به لهستان رفت تا “نقشی آرام‌تر اما مهم‌تر” برای جنگ اوکراین ایفا کند، به کهنه‌سربازان رفتن به اوکراین را توصیه نمی‌کند.

در میان تفنگداران آمریکایی، “داکوتا” چهار سال با موشک‌های ضد تانک کار کرده بود و گرچه جنگی را از نزدیک ندید اما به عنوان پیمانکار در افغانستان مستقر شده بود. در همین حال هزاران سلاح ضد تانک جاولین راهی اوکراین و به دست ارتش آن رسید.

او گفت: اوایل مارس بود. تسلیحات ضد تانک و موشک‌های جاولین رسیده بود اما از آتشبار برای واحد شلیک خبری نبود. بدون منبع شلیک، این تجهیزات غیر قابل استفاده می‌شد. با به پایان رسیدن دومین شب حضورم، هشت تن از ۲۰ نیروی داوطلب در یگان من پست‌هایشان را رها کردند؛ یکی تظاهر به جراحت می‌کرد و دیگری سلاحش را می‌شکست. حدود یک هفته بعد، احساس تهوع داشتم و مشخص شد که به علت نزدیکی به محل شلیک، دچار آسیب مغزی شدم. اواخر آوریل راهی خانه‌ام شدم و از آن زمان تحت درمانم.

دیگر جنگجویان خارجی هم از ناامیدی‌های متفاوتی صحبت کردند. “پاسکال” که سابقا جزو ارتش آلمان بود، می‌گوید که مشکلات در استقرار اول آنها ظهور کرد. تیم آنها نگران بود که نیروهای روسیه ردشان را زده باشد اما آنها آتشبارهای اضافه نداشتند و مجبور بودند به تلفن‌های غیر امن و واتس‌اپ برای ارتباط متکی باشند. اندکی بعد برنامه‌های آنها تغییر کرد؛ واحد توپخانه‌ای روسیه آنها را هدف گرفت. این آخرین ماموریت پاسکال شد. او بعد به لهستان رفت.

وزیر امورخارجه فرانسه به اوکراین می‌رود
۱۴۰۱/۰۳/۰۹ – ۱۳:۱۰

«کاترین کولونا» وزیر جدید امور خارجه فرانسه به اوکراین سفر می‌کند تا نخستین وزیر فرانسوی باشد که از آغاز جنگ به این کشور سفر می‌کند.

به گزارش بیانیه وزارت خارجه فرانسه، کولونا با این سفر «با اعلام همبستگی فرانسه با مردم اوکراین، عزم کامل این کشور را برای تقویت حمایت خود از اوکراین در برابر تجاوزات روسیه چه از نظر انسان دوستانه و مالی و چه در زمینه تامین تجهیزات دفاعی» نشان خواهد داد.

به نوشته روزنامه فرانسوی «لو پاریزین»، وزیر امرو خارجه فرانسه در این سفر با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین دیدار خواهد کرد و تجهیزات امنیتی مدنی (کامیون‌های آتش نشانی و آمبولانس) فرانسه را به مقامات اوکراینی تحویل خواهد داد.

کولونا که قرار است در این سفر از منطقه «بوچا» هم بازدید کند در پیامی توئیتری نوشت: به نشانه حمایت فرانسه از ملت اوکراین به این کشور سفر می‌کند.

شبکه خبری «ب. اف. ام» فرانسه با انتشار خبر این سفر، نوشت: امیدواریم این دیدار مقدمه سفر مکرون به اوکراین باشد.

این در حالی است از آغاز جنگ اوکراین مکرون و زلنسکی در برخی موارد ارتباطی پر تنش را تجربه کردند. زلنسکی در آوریل ۲۰۲۲ گفت که از مکرون به دلیل امتناع از کاربرد «نسل‌کشی» برای اقدامات روسیه در کشورش «آزرده» است.

همچنین رئیس جمهوری فرانسه در اواسط ماه گذشته میلادی، احتمال سفر به کی‌یف را در صورت فراهم بودن شرایط رد نکرده بود.

ورود نیروهای روسیه به شهر مهم «سورودونتسک» اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۹ – ۱۳:۰۸

یک مقام اوکراینی از ورود نظامیان روسیه به «سورودونتسک»، بزرگترین شهر تحت کنترل «کی یف» در استان «لوهانسک» اوکراین خبر داد.

به گزارش الجزیره، «سرهی هایدی» استاندار استان لوهانسک گفت: نیروهای روسیه از حومه شهر «سورودونتسک» به سمت مرکز شهر در حال حرکت هستند.

وی تصریح کرد: در «سورودونتسک»، آب و گاز قطع شده و امکان برقراری آنها وجود ندارد.

پیشروی ارتش روسیه در شرق اوکراین ادامه دارد و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پیش از این اعلام کرده بود که وضعیت در «دونباس» به ویژه در مناطق «سورودونتسک»، «لیسیچانسک»، «باخموت» و «پوپاسنا» همچنان دشوار است.

«الکسی آرستوویچ» مشاور نزدیک رئیس جمهوری اوکراین نیز در جریان یک پخش زنده اعتراف کرده بود که نیروهای اوکراینی کنترل شهر «لیمان» را از دست داده‌اند.

«ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که «لیمان» به طور کامل از کنترل ملی‌گرایان اوکراینی آزاد شده است.

پیش از اذعان اوکراین به سقوط «لیمان»، «دیمیتری کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین، در جریان دیدار خود با متحدان غربی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، وضعیت دونباس را برای نیروهای اوکراینی بسیار بد توصیف کرده بود.

دونباس منطقه‌ای در شرق اوکراین است که شامل بخش‌های شمالی و مرکزی استان دونتسک، بخش جنوبی استان لوهانسک و منتهای شرقی استان دنیپر و پتروفسک است.

اذعان صدراعظم آلمان به خسارات غرب از تحریم‌های روسیه
۱۴۰۱/۰۳/۰۹ – ۱۳:۰۷

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اقرار کرد که تحریم‌های غرب علیه روسیه، هزینه و عواقبی برای این کشورها و تاثیرات منفی بر اقتصاد آلمان دارد.

 شولتس در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی صنعتی “هانوفر” گفت که تحریم‌ها “به دولت و اقتصاد روسیه آسیب می‌زند و هر روز شدیدتر می‌شود.”

وی افزود: “در عین حال ما مطمئن هستیم که این تحریم‌ها به اندازه روسیه برای ما و شرکایمان در اروپا آسیب زننده نیست. اینکه شرکا از این اقدامات حمایت می‌کنند، اتفاق خوبی است و می‌دانم که ضرر اقتصادی برای آنها به همراه دارد، اما تلاش می‌کنیم با وام، کارمزد کمتر و بسته‌های کمکی از آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کنیم.”

صدر اعظم آلمان ادامه داد: همچنان هزینه‌هایی وجود خواهد داشت، اما من می‌گویم که این هزینه‌ها بسیار کمتر از بهایی است که در صورت پیروزی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه همه ما باید بپردازیم.

وی تاکید کرد که “هدف اصلی دولت آلمان پایان دادن به درگیری در اوکراین در اسرع وقت است.”

او گفت: ما برای اولین بار به چنین منطقه درگیری سلاح ارسال می‌کنیم.

جنگ روسیه علیه اوکراین از ۲۵ فوریه آغاز شده و از همان نخستین روزهای آغازین زمان آمریکا و کشورهای همپیمان آن ضمن اعمال تحریم‌های شدید علیه روسیه اقدام به ارسال تسلیحات نظامی و ارائه کمک به کی‌یف کرده‌اند.

لاوروف: غرب به دنبال نابودی روسیه است

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه TF1 فرانسه از حمایت‌های پاریس از نئونازی‌ها و ملی‌گرایان اوکراینی انتقاد کرد.

وی گفت: برای ما غم‌انگیز است که حمایت فرانسه از نئونازی‌های اوکراینی را می‌بینیم.

وی ادامه داد، متأسفانه، در نگرانی‌هایی که باعث تحریک ناسیونالیسم و نئونازیسم اوکراینی می‌شود، فرانسه یکی از نقش‌های کلیدی را ایفا می‌کند. دیدن این مساله برای ما ناراحت‌کننده است.

این دیپلمات ارشد روسیه خاطرنشان کرد که پاریس به اوکراین تسلیحات از جمله تسلیحات تهاجمی می‌فرستد و خواستار ادامه جنگ «تا پیروزی نهایی» و «شکست کامل روسیه» است.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: «این بدان معناست که درخواست‌های چند ساله ما از غرب برای دستیابی به توافقات بر مبنای توافقات برابر نه تنها نادیده گرفته شده بلکه عمداً به آن بی‌توجهی شده است. این بدان معناست که غرب هرگز خواهان روابط و همکاری برابر با روسیه نبوده است».

لاوروف روز جمعه نیز در دیدار با سران مناطق این کشور گفت: رویارویی بین کشورهای غربی و روسیه به منزله «جنگ تمام‌عیار» است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه اظهار داشت: غرب علیه ما، علیه کل جهان روس اعلام جنگ کامل کرده است. هیچ کس اکنون حتی این واقعیت را پنهان نمی‌کند. «فرهنگ لغو» که هر چیزی را که به ملت ما مرتبط است هدف قرار می‌دهد پوچ شده است.

برکناری رئیس امنیت خارکیف توسط زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین، افسر ارشد سرویس‌های امنیتی خارکیف را به دلیل آنکه از آغاز تهاجم روسیه در ۵ اسفند گذشته به میزان کافی برای دفاع از شهر تلاش نکرده، برکنار کرده است.

به گزارش تارنمای خبری رادیو آزاد اروپا، زلنسکی که روز یکشنبه برای نخستین بار به منظور بازدید از خط مقدم جنگ اوکراین با روسیه وارد خارکیف شده بود، گفت: من پس از آمدنم به اینجا همه چیز را فهمیدم. از همین رو رئیس سرویس امنیت منطقه خارکیف را برکنار کردم؛ چراکه او از روزهای اول جنگ در دفاع از شهر، کم کاری کرده بود.

زلنسکی ساعاتی پس از بازدید از این شهر واقع در شمال شرق اوکراین که از روزهای ابتدایی درگیری در معرض خطر حمله روسیه بوده است، این خبر را اعلام کرد.

او بدون ارائه جزئیات و فاش کردن نام رئیس امنیتی برکنار شده، افزود: مأموران انتظامی این موضوع را پی گیری خواهند کرد.

رئیس جمهوری اوکراین افزود: مقامات محلی خارکیف شامل ارتش، پلیس، شهردار و ادارات دولتی و منطقه ای، صد درصد همکاری داشته اند. همه برای پیروزی کار و نهایت تلاش خویش را می کنند.

زلنسکی بیان کرد: «متاسفانه این ادعا را نمی توان در مورد مسؤول محلی سرویس امنیتی اوکراین داشت.» این سرویس امنیتی با نام SBU نیز شناخته می شود.

وی خطاب به سربازان اوکراینی گفت: «شما جان خود را برای همه ما و برای کشورمان به خطر می‌اندازید.»

آندری یرماک رئیس دفتر زلنسکی، نیز در کانال تلگرامی خود سفر رئیس‌جمهوری به شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین را تأیید کرده است.

به گفته وی، ولودیمیر زلنسکی از ساختمان‌های مسکونی تخریب‌ شده بازدید و تاکید کرده که ساختمان‌های جایگزین که ساخته خواهند شد، باید دارای پناهگاه باشند.

رئیس دفتر زلنسکی نوشته است که ٣١ درصد منطقه خارکیف هم‌اینک تحت اشغال روسیه است و این در حالی است که بتازگی پنج درصد دیگر توسط نیروهای اوکراینی از سربازان روسی باز پس گرفته شد.

جوزپ بورل: نفت روسیه را تحریم خواهیم کرد

به رغم ناکام ماندن تحریم نفتی روسیه به دلیل اختلافات در درون کشورهای عضو اتحادیه اروپا، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که در بسته تحریمی بعدی قطعا نفت روسیه تحریم خواهد شد.

با تداوم اختلاف میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تلاش این نهاد غربی برای ایجاد توافق بر سر تحریم نفت روسیه به‌خاطر حمله به اوکراین بار دیگر بی‌نتیجه ماند.

طبق گزارش‌ها، اعضای اتحادیه اروپا روز یکشنبه (دیروز) نتوانستند بر سر تحریم نفت روسیه به توافق برسند اما همچنان قصد دارند آن را در جلسات روزهای دوشنبه و سه‌شنبه پیش ببرند.

به گزارش آسوشیتدپرس، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه (امروز) وعده داد که اختلافات داخلی کشورهای عضو برای تحریم نفت روسیه رفع خواهد شد. به گفته او، «ما در تحریم نفتی در بسته تحریمی بعدی علیه روسیه شکست نخواهیم خورد».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «در پایان (درباره تحریم نفت روسیه در اتحادیه اروپا) یک توافق خواهد بود. ما تا بعد از ظهر دوشنبه درباره بسته بعدی تحریم‌ها توافق خواهیم کرد».

افزایش قیمت نفت پیش از نشست اروپا برای تحریم روسیه

درحالیکه معامله گران منتظر تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه روسیه هستند، قیمت های نفت در جهان افزایش پیدا کرد.

قیمت نفت برنت روز دوشنبه با ۴۶ سنت افزایش به ۱۱۹.۸۹ دلار در هر بشکه رسید درحالیکه نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۰.۵ درصد جهش، تا ۱۱۵.۶۷ دلار را افزایش یافت.

اتحادیه اروپا قرار است روزهای دوشنبه و سه شنبه درباره بسته ششم تحریمی علیه روسیه بخاطر حمله اش به اوکراین تشکیل جلسه دهد.

هرگونه اعمال ممنوعیت بیشتر بر نفت روسیه، بازار نفت خام را در بحبوحه افزایش تقاضا برای بنزین، گازوئیل و سوخت جت در ایالات متحده و اروپا تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مقامات اروپایی اعلام کردند که دولت های اتحادیه اروپا روز یکشنبه در رسیدن به توافق برای تحریم روسیه شکست خوردند، اما مذاکرات خود را برای توافق بر سر ممنوعیت تحویل نفت روسیه از طریق دریا ادامه می دهند؛ درحالی که ارسال نفت از طریق خط لوله همچنان پابرجا خواهد بود.

در صورت توافق، مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک اجازه پیدا می کنند تا مدتی به دریافت نفت روسیه از طریق خط لوله دروژبا ادامه دهند تا زمانی که منابع جایگزین ترتیب داده شوند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه موسوم به اوپک پلاس قرار است در نشست روز پنجشنبه، درخواست‌های غرب را برای تسریع در افزایش تولید نفت رد کنند. شش منبع اوپک پلاس به رویترز گفتند که آنها به برنامه خود برای اضافه کردن ۴۳۲ هزار بشکه در روز در ماه ژوئیه پایبند خواهند بود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد