خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

سرطان یکی از شایعترین بیماری های مخرب است که سالانه میلیون ها نفر به آن مبتلا می شوند. جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی درمان های رایج سرطان هستند، اما برخی از گیاهان دارویی می توانند در کمک به مبارزه با سرطان نقش چشمگیری داشته باشند.

bimari%20zanan%2058 - گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان
برخی از گیاهان و مواد گیاهی عمده که دارای خاصیت ضد سرطانی هستند مثل

١. سیر
۲. هویج زرد
٣. کرفس خام
۴. چای کوهی
۵. پیاز
6. کرفس خام
۷. چای سبز (کسی که کلسترول بدش بالاست)
٨. چای سرخ ( کسی که فشار خونش بالاست)
۹. چای آویشن نعناع ( کسی که اعصابش ضعیف است)
۱۰. چای کوهی
۱۱. زردچوبه خالص (ضدسرطان رحم)
۱۲. مرکبات
۱۳. نعناع
۱۴. مریم گلی
۱۵. اکلیل کوهین
۱۶. سیب زمینی شیرین
۱۷. طالبی
۱۸. ترخون
۱۹. ریحان
20. دانه کامل گندم
۲۱. تخم کتان (هر روز ۵ عدد دانه ریز).
۲۲. بادمجان رسیده
۲۳. کلم برگ، گل کلم، کلم بروکلی، کلم تکمه ای (کلم سنگ یا قنبید).
۲۴. جو دوسر
۲۵. جو سبوس دار
۲۶. ماهی آزاد، سفید، قزل آلا
۲۷. روغن زیتون و….
28. برنج قهوه ای
۲۹. گوجه فرنگی خام (پخته نشده) و رسیده
30. خیار بوته ای
31. ریشه شیرین بیان
۳۲. فلفل (خیلی مختصر به عنوان چاشنی)
۳۳. زنجبیل و…(2)
 

سیر

سیر فواید زیادی دارد از جمله

1. ضد گرفتگی شرایین.
۲. رقیق کننده خون.
3. چرک خشک
۴. خون را از اعماق بدن به سطح پوست می آورد. لذا پوست سرخ و سفید می شود.
5. یکی از داروهای پیشگیری کننده و درمان کننده سرطان است.
۶. کسی که تاندونهایش کشیده شده است (اعم از دست و پا).
– حدود یک ماه در جیره غذایی اش سیر، پیاز و کاسنی باشد.
 
تاندون حالت ارتجاعی وفنری دارد و کشیده شدن تاندون به مانند این است که فنر کشیده شده است ولی به حالت اولش برنگشته است.

درمان طب جدید در کشیده شدن تاندون

– یا آمپول تزریق می کند.
– یا گچ می گیرد و بانداژ می کند و به بیمار استراحت می دهد که تاندون به حالت اولش باز گردد.
 

شیرین بیان

1. ریشه شیرین بیان برای کسی که زخم معده یا زخم اثنی عشر یاسرسوزه معده(هارت برن) دارد:
 برای غذا خوردن نیم ساعت وقت گذاشته و غذا را خوب بجود و بعد۱۰ الى۲۰ دقیقه پیاده روی آرام کند و اگر یبوست یا بواسیر ندارد: یک سیب درختی رسیده بخورد ولی اگر یبوست یا بواسیر دارد: ۱ لیوان آب سیب رسیده بخورد و دوباره ۱۰ دقیقه قدم بزند و بعد۱ قاشق چای خوری مومیائی شیرین بیان را بخورد (یا ۱ عدد قرص گیاهی شیرین بخورد). مدت زمان استفاده از دارو ۱ تا ۲ ماه می باشد.
٢. در پیشگیری و درمان سرطان مفید است. (زیادش سمی است).
 

سویا

سویا در درمان سرطان تخمدان و سرطان پستان مفید است.
 

نکته مهم:

سویا دارای ۲ سم است و با روش مذکور این اسم از بین می رود. سویا را بعد از آنکه در کارخانه با دستگاه روغن گیری پرس کرده و روغنش را گرفتند تفاله اش در بازار به فروش می رسد به اصطلاح اینکه دارای مزایای گوشت چرخ کرده است که مشتری برای استفاده در ماکارونی و برنج و غیره…. می خرد.
 
و همینطور سویای خام یا تف داده شده یا شور در آجیل فروشیها به فروش می رسد. اگر جوشانده نشود اولین علامتش این است که بدن دچار خارش می شود(حکه) نظیر: موز نارس و نیمه نارس که حاوی ۲ سم است و مصرف کننده را دچار دو بیماری یبوست و حکه (خارش پوست) می کند.
 

نحوه سم زدایی از سویا

البته سویا باید ۲۰ دقیقه در آب جوش ۵۰ درجه به بالا جوشانده شود تا دو سم آن با آب حل گردد و بعد آبش دور ریخته شود و شسته شود آن موقع می شود در برنج و ماکارونی استفاده کرد.
 

زنجبیل

کسانی که هنگام سوار شدن در وسیله نقلیه دچار حالت تهوع می شوند. به اصطلاح ماشین گرفتگی و دریازدگی و… گفته می شود:
 
– می توانند یک تکه زنجبیل تازه را در دهان بگذارند و نگه دارند.
– یا می توانند بجوند.
– چای زنجبیل بخورند: یک قاشق چایی خوری پودرش را در آبجوش میریزیم تا دم بکشد و بعد استفاده می کنیم).
نکته: البته زیادش برای مثانه ضرر دارد.

bimari%20zanan%201 - گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

زردک (هویج زرد ایرانی)

دارای فایبر گیاهی و سلنیوم و بتاکاروتن و ویتامین E و… می باشد. که اینها همه عوامل ضدسرطان می باشد. 1. در پیشگیری و درمان سرطان مفید است.
۲. نور چشم را زیاد میکند.
٣. مانع پیری زودرس است.
۴. برای پوست هم مفید است.
5. برای کمرلقی مرد مفید است (فردی که دچار زود انزالی می باشد).
۶. برای نعوظ مفید می باشد.
۷. برای رفع درد مهره آخر کمر زن مورد استفاده قرار می گیرد.
۸. مانع لکه بینی زیاد زن می شود.
۹. برای افراد دیابتی هم خوب است و قند خون را بالا نمی برد .
 

نکته مهم

زردک همانند گلابی، آلوبخارا، گیلاس، توت، توت فرنگی (توت و توت فرنگی قندش از همه میوه ها کمتر است)، تمشک و عسل طبیعی، قند خون را بالا نمی برد چون ماده ای دارد که آن ماده ۷۰ درصدش تبدیل به انرژی می شود و گلوکز و قند خون را بالا نمی برد. آن ماده عبارت است از سوربیتول. و برای افراد دارای دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ و یا دارای قند بی مزه (که ژنتیکی است) مفید می باشد.
 

چای

 ١. دو استکان چای سیاه (کمرنگ و تازه دم در هر ۲۴ ساعت ) بخورد:
– برای کسی که سینوزیت التهابی دارد. (از بین دو ابرو تا دو گیجگاه درد میگیرد).
– کسی که کلیه کم کار دارد. (در دفع سموم اوره و کراتین).
– کسی که دارای غلظت خون می باشد.
 
٢. چای سبز (بدون اسانس) بخورد:
– کسی که دارای تری گلیسیرید است.
– کسی که دارای کلسترول بد(LDL) می باشد (که این خود یک عامل از سرطان زا است).
 
٣. چای قرمز و سرخ
– کسی که دارای فشار خون نوسانی است.
 
۴. چای کوهی (چای پشمی یا چای راعی یا چای کوفته و…)
 – در درمان اسپاسم عصبی روده (کولیت روده).
– سردرد ناشی از قاعدگی دردناک.
– سردرد میگرنی
– افسردگی عادی (سرماخوردگی روانی).
 

احتیاط

به کودک زیر دو سال و زن حامله (به دلیل سقط جنین) وزن شیر ده (چون شیر را کم می کند) چای کوهی نمی دهیم.
 

دونکته

1. چای آویشن و نعناع بهتر است عصر خورده شود.
۲. برای تقویت اعصاب، ماست شیرین کم چرب و یا دوغ شیرین با آویشن و نعناع بخورید که راحت بخوابید.
 

زردچوبه خالص

 مراحل دستیابی به زردچوبه خالص:
چوب زردچوبه خالص را که خریدید، بشوئید سپس با دستگاه هیتر برقی خشک کنید. در زمستان در سینی پخش کرده در روی بخاری بگذارید یا در تابستان در ماهی تاوه ریخته در روی شعله کم گاز گذاشته تا سریع خشک شود سپس با هاون آسیاب و پودر کنید بعد می شود در شیشه های دردار نگهداشت و برای ماندگاری بیشتر تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کرد.
 
توجه: خوردن نوک قاشق چایخوری (تقریبا ۱ گرم) در ۲۴ ساعت کافی است.
 

مرکبات

چون دارای فیبر گیاهی و ویتامین C می باشند که خود کمک کننده به ویتامین E هستند و در پیشگیری و درمان سرطان (اعم از سرطان پوست و دستگاه گوارش مفیدند.
 
پرتقال، لیموشیرین، نارنج، گریپ فروت (دارابی) و.. که فیبر گیاهی دارند، عامل پیشگیری کننده از سرطان کولون (روده بزرگ) مخصوصا کولون سمت راست می باشند.
 

دانه کامل گندم (با سبوسش)

خواص سبوس گندم:
 دارای انواع ویتامین ها نظیر: B12، B6 ، B1 ؛ روزی ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از پودر سبوس گندم با غذاها بسیار مفید است.
 
برخی فواید سبوس گندم:
– در پیشگیری و درمان سرطان نقش بسزایی دارد.
– ملین مزاج است.
– باعث رشد موی سر می شود.
 

دانه کتان

هر هسته کتان دارای ۱۰ دانه کتان می باشد. که در ۲۴ ساعت فقط ۵ تا تخم کتان کافی است. چون بیشتر از ۵ عدد ضرر دارد:
– برای کبد
– برای کلیه ها
– برای مثانه ها مفید است.
 
فواید دانه کتان
 – ضد سرطان
– درمان بیماری خستگی و بی میلی جنسی.
– را کاهش چاقی شکمی
 

برنج قهوه ای ( برنج شلتوک دار)

– ضد دلپیچه شدید شکم است.
– رشد موی سر را زیاد می کند.
– ضد سرطان و درمان کننده آن می باشد.
 

گوجه فرنگی رسیده و خام (پخته نشود)

در ۲۴ ساعت یک یا دو عدد کافی است. (به صورت سالاد و خرد کرده با غذا مصرف شود.)
 

نکات

1. گوجه فرنگی نارس و نیمه نارس و یارب آن دو، ۲ سم دارد و خارش از پوست (حکه) می آورد.
۲. گوجه فرنگی یا رب تف داده مثل: املت، قیمه و…
– ناراحتی غده پروستات می آورد برای مردان و پسران در هر سنی که باشند.
– حتی تورم غده پروستات می آورد؛ ادرارشان مشکل پیدا می کند. ادرارشان باریک میشود و قطره قطره می آید و تخلیه کامل مثانه نمی شود.
– و ناراحتی دهانه رحم می آورد.

bimari%20zanan%202 - گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

بادمجان

در فصل خودش یکی دو عدد به صورت بخارپز و یا خورشتی یا کبابی (میرزا قاسمی).
نکته: البته باید پوست سوخته بادنجان درنوع کبابی تراشیده شود زیرا سرطان معده می آورد. (نظیر: ته دیگ سوخته و نان سوخته و…).
 

فلفل

– فلفل سیاه.
– فلفل سفید.
– فلفل قرمز. (این ۳ مورد نوک قاشق چایخوری در ۲۴ ساعت کافی است).
– فلفل دلمه ای. ( یک چهارم آن در ۲۴ ساعت کافی است).
 
نکته: فلفل دلمه ای با حرارت ویتامین اش از بین می رود. باید بخارپز یاخام مصرف شود(مثل کاهو و کرفس خام). چون دارای ویتامین C است و اولین ویتامینی که با حرارت از بین می رود ویتامین E است و ۲۰ دقیقه بعد ویتامین C هم از بین می رود. و در نتیجه ۲ عامل ضد سرطان از بین می رود. و شخص مجبور می شود قرص شیمیایی ای زاویت ۴۰۰ استفاده کند.
 
فلفل ها به مقدار کم باید مصرف شوند(به اندازه چاشنی) چون زیاده روی در خوردن فلفل سل ریوی میاورد و بدن را خشک می کند.
 

کلم

انواع کلم مثل
– کلم برگ
– گل کلم
– کلم بروکلی
– کلم تکمه ای (قنبید یا کلم سنگ)
 

نعناع

نحوه استفاده: تا نیم ساعت بعد از آن چیزی خورده نشود.
– چوب های خشک نعناع جوشانده شود و نصف استکان خورده شود.
– یا نصف استکان عرق نعناع طبیعی
 

درمان کننده این بیماری ها می باشد

–  تقویت اعصاب ( نظیر درمان استرس معدى)
– استفراغ
– تهوع
– و ریفلاکس معده (ناشی از سوءهاضمه)
– و یار
 

نعناعیان (از خانواده نعناع)

نعناع و آویشن گل سرسبد نعناعیان می باشند.
– آویشن
– پونه
– مرزه
– کاکوتی و…
 

خیار بوته ای (نه گلخانه ای و درختی)

کله خیار(نوک خیار) تلخ است زیرا در این تلخی انسولین طبیعی است. و مغز خیار هم قند خون را پایین می آورد.
 

برخی فواید خیار بوته ای

– برای بیماری قند خوب است و هیچ وقت قند خون بالا نمی رود.
– وشخص هیچ وقت یبوست نمی گیرد.
– و همچنین تنبلی روده بزرگ هم نمی گیرد.
– و در پیشگیری از سرطان هم نقش ارزنده ای دارد.
 

نکات مهم

1. در روایات شیعه آمده است که خیار را از نوکش که به بوته چسبیده است بخورید. (زیرا می خواهد ابتدا غده پانکراس و لوزالمعده در ترشح انسولیر فعال شود و بعد بقیه آن جویده شود).
2. بعضی دو ایراد در خوردن خیار دارند:
– کله خیار را می برند و دور می ریزند.
-پوست خیار را می برند.
۳. خیار باید با پوست خورده شود مگر اینکه:
– به پوست خیار پارافین یا وازلین یا گلیسیرین زده باشند؛ زیرا بعضی فروشندگان برای جلوگیری از تبخیر آب خیار این کار را می کنند علامتش چربی خیار و ایستادن آب روی پوست خیاراست مثل شب که در این صورت مجبوریم پوست آن را بکنیم.
– یا در خطه شمال بوته ها را برای رفع آفات سمپاشی می کنند که حتی تا یک میلیمتر به زیر پوست خیار هم نفوذ پیدا می کند. در این صورت هم مجبوریم پوست بکنیم.
 

رزماری (اکلیل کوهی)

 خواص

محلولش را به سر بزنند و ۲۰ دقیقه بعد بشویند
– ضد شوره سر است.
– تقویت کننده ساقه مو می باشد.
 

احتیاط

 – زن حامله نباید بخورد و یا اینکه محلول آن را به سرش بزند (چون سقط جنین می آورد).
– کسی که ضعف اعصاب شدید داشته باشد و به سر بزند حالت تهوع می گیرد.
 

سیب زمینی رسیده

دو نوع

1. گاهی شیرین است.
۲. گاهی خیلی شیرین نیست.
 

دو شکل

1. گاهی زود پودر میشود(که برای آبگوشت و برای کوکو سیب زمینی خوب است).
۲. گاهی سفت و توزرد است. ( که بهترینش سیب زمینی دهسرخ نیشابور است).
 

روش های استفاده از سیب زمینی در درمان بیماری ها

سیب زمینی را (ورقه ورقه یا خلال خلال کرده) و در روغن زیتون با شعله کم برشته کند و روزی دو مشت وسط روز و عصرانه بخورد.
 

درمان

– رفع خونریزی شدید ماهیانه.
– درمان خونریزی های مکرر شدید بین دو قاعدگی .
– برای کسی که سنش بالاست و دارد به تدریج یائسه میشود، مفید می باشد (مثلا بین ۴۵ تا ۵۵ سال است). – برای کسی که می خواهد در مدت ۲ ماه، ۳ تا ۴ کیلو افزایش وزن پیدا کند، مفید می باشد.
 

درمان ویار و تهوع در طول حاملگی

– سیب زمینی خام (یک قاشق غذاخوری از آن را تراشیده و بخورد) بدمزه است ولی به ۵ دقیقه نکشیده، ویار، ترش کردن و تهوع ناشی از آن برطرف می شود.
– یا آبپز بخورد.
– یا قبل از غذا چای نعناع فلفلی (سوسنبر) بخورد. (البته برای کسی هم که اسپاسم دائم دارد مفید است).

bimari%20zanan%203 - گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

طالبی

دو چیز پوست را لطیف می کند

1. روغن کنجد یا کنجد با عسل
 میزان مصرف: در ۲۴ ساعت ۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد و یا کنجد خام بخورد.
 

نکات مهم

– اگر زن حامله در دوران حاملگی کنجد یا روغن کنجد زیاد بخورد سقط جنین می آورد.
– هضم کنجد و روغن کنجد کند(با تانی و تاخیر) است و هضم عسل ثقیل است و اگر این دو با هم مصرف شود هضم آن معتدل می شود ولذا مصلح کنجد، عسل می باشد.
 

فواید کنجد یا روغن کنجد با عسل طبیعی

 – رفع کم خونی ناشی از فقر آهن
– رفع کمبود ویتامین B12
– رفع فقر اسید فولیک
 
۲. میوه طالبی
طرز استفاده
یک طالبی متوسط را در تابستان ۴ قسمت کرده و در دو روز خورده شود. یک قسمت وسط روز و یک قسمت در عصر خورده شود. (در ضمن برای رفع یبوست و پیشگیری از سرطان هم خوب می باشد).
 

ترخون

فواید

– ضد سرطان است.
– داروی تقویت اعصاب هم است.
نکته: البته مصرف تنهای ترخون باعث آسم (ضیق النفس) می شود. و حتما باید با سبزی های دیگر مصرف شود.
 

جو

مثل: استفاده از آن بصورت آش جویا سوپ جو یا مخمر جو (آبجوی اسلامی یا ماءالشعیر) یا خود جو (مثل گندمک که درست می کنند).
 

فواید ماءالشعیر

– مفید برای رشد موی سر
– برای پوست بدن
– برای دفع سنگ های کلیه (شن شویی)
– عامل ضد سرطان
 

کرفس و کاهو و لوبیا سبز و جعفری و پیاز و جو دو سر و مریم گلی خوراکی های دریایی

مثل: ماهی آزاد، ماهی سفید، ماهی قزل آلا و…
نکته : البته به شرطی که بعد از مصرف ماهی: ۷ عدد خرما یا ۱ قاشق غذاخوری عسل طبیعی بخورد. که در روایات شیعی به آن اشاره شده است؛ زیرا اگر کسی ماهی بخورد و بخوابد بعد بیدار شدن بدنش حالت سستی و نیمه فلجی و فلجی می گیرد.
 

 انواعی از روغن های گیاهی

1 روغن زیتون اصل خوراکی (تصفیه نشده و بدون اسانس) که بهترین آن به ترتیب در لبنان، ترکیه، گیلان، اسپانیا و ایتالیا موجود می باشد.
۲. روغن آفتابگردان طبیعی (بدون اسانس)
٣. روغن سویا به شرطی که آن دو سمش گرفته شده باشد.
٤. روغن گلرنگ به شرطی که با روغن زیتون خورده شود و…
 

تعدادی از ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان که دارای خاصیت ضد سرطانی است

 آلیلیک سولفات ها

– در سیر
– پیاز
– پیاز کوهی (پیاز موش یا عنصلی) و.. است.
 نکته: سکنجبین عنصلی بهترین درمان کبد چرب می باشد.
 

کاروتنوئیدها

– در گیاهان نارنجی مثل: زردک و کدو حلوایی (که بهترین نحوه استفاده آن با رب انار شیرین است).
– در گیاهان برگی با رنگ سبز تیره
– در سیب زمینی شیرین
 

کاتچین

– در چای؛ مثل: چای تمشک و چای سبز روزی ۱ تا ۲ استکان بخورد.
– درانواع تمشک است (پیشگیری از تومور پانکراس می کند).
 

کومارین

– در زردک
– در جعفری
– در مرکبات مثل: پرتقال، لیموشیرین، لیمو ترش، نارنج و گریپ فروت (دارابی) و … موجود است.
 

الاژیک اسید

در انگورها (انگور سبز، انگور یاقوتی، انگور عسگری، انگور سیاه، انگور شصتی) است.
 

ایندول

– در کلم برگ
– در کلم بروکلی
در کلم تکمه ای (قنبید)
 

ایزوتیوسیانات ها

– در خردل (نوک قاشق چایخوری)
– در انواع ترب(ترب سیاه، ترب سفید، ترب سفیدسبز، تربچه روزی ۳ عدد با برگ و ریشه)
– در شلغم (روزی ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم کافی است). بخارپز یا خام.

bimari%20zanan%204 - گیاهان دارای خاصیت ضد سرطان

فواید شلغم

– پنیسیلین طبیعی است.
– ضد سرطان مخصوصا سرطان خون است.
 

نکته: دو داروی مهم درمان سرطان خون

١. شلغم
2. گل همیشه بهار (کالاندولا)
– دم کرده اش برای سرطان خون خوب است (روزی یک استکان)
– همچنین خوردن ۷ الی ۸ عدد گل زرد آن نیز مفید است.
 

لیگنان

– در دانه سویا
– تخم کتان
 

مهار کننده پروتئاز

– در دانه سویا
 – در سبزیجات جالیزی
– مغزهای گیاهی
– دانه های غلات
 به طور کلی در انواع بذور موجود است.
 

سولفورافان

– در کلم بروکلی (که ضد کبد چرب است)
–  در پیاز
– کلم برگ (قرمز و بنفش، مغز پسته ای، سفید یکدست)
– کلم تکمه ای (قنبید)
– گل کلم
– کاهوی برگ قرمز
– درزنجبیل
 

ویتامین ها

از عوامل نیرومند ضد سرطان هستند.
– ویتامین E
– ویتامین A
– ویتامین D
– ویتامین B1
– ویتامین C
 

مخصوصا ویتامین :C

– جذب آهن را چند برابر می کند.
– ضد سرطان است. و صدها جنبه ضد سرطانی دارد.
– ضد چین و چروک است. و از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند (وسط غذا می شود یک پرتقال خورد). – با جهش های سلولی مبارزه می کند.
 

توضیح

ویتامین C روند تغییر و تبدیل آمیب ها و نیترات ها را به ماده سرطان زای نیتروزامین متوقف می کند. نیتروزامین ها از عوامل سرطان زای مدهشی هستند که ممکن است منشا انواعی از سرطان در بدن شوند.
 
ویتامین C می تواند فعالیت رادیکالهای آزاد اکسیژن سرطان زا را در سطح قشای سلولی خنثی نماید و بدین ترتیب اولین گام آغاز سرطان را در آستانه ظهور سرطان متوقف نماید.
 
به علاوه این ویتامین می تواند به نظم سیستم دفاعی طبیعی بدن کمک کرده و با فعالیت ویروس ها وجهش های ژنتیکی که پایه گذار رشد خارج از کنترل (جهش یا موتاسیون سلولی) است، مقابله کند. یعنی نمی گذارد رشد سریع نابجا در سلول ها ایجاد شود و نمی گذارد بافت ها (اعم از بافت پوست و عضلات و استخوان) حالت بافت سرطانی به خود بگیرند.
 
و در نتیجه از تبدیل سلولهای سالم به سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. و رشد و عفونی شدن تومورها را حتی در جانوران، سرکوب می کند.
 
نکته: البته در مواقع دیگر هم می شود پرتقال را خورد ولی وسط غذا بهترین حالتش است
– ویتامین C بدن تامین می شود.
– 3 میلی گرم ویتامین C بین غذا، توان جذب آهن از غذا را ۱۰ برابر می کند. و آنمی فقر آهن سریعتر خوب می شود.
 
پی‌نوشت‌ها:
1- کتاب سلامتی با تغذیه صحیح، دکتر حسین میر حیدر (صص ۲۷-۱۰۶) در رابطه با رژیم غذایی صحیح در رابطه با سرطان و کتاب گلچین جامع گیاهان دارویی دکتر فریبرز معطر و مرتضی صفایی (قسمت سرطان)
2- کتاب سلامتی با تغذیه صحیح، رهنمودی برای پیشگیری و کنترل بیماری ها با استفاده از غذاها و گیاهان شفا بخش نوشته دکتر حسین میر حیدر، صص 369-371
 
منبع: بیماری‌های زنان و نسخه‌های سید حسن ضیایی، نویسندگان: مجید برزو، مهدی برزو، چاپ اول، انتشارات ابتکار دانش، قم، 1395ش، صص 171-151
 
نکته مهم: محتوای این مقاله، جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شود و نباید آن را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد