خانه » همه » مذهبی » تاثیر مصرف بادام درختی بر پوست

تاثیر مصرف بادام درختی بر پوست

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - تاثیر مصرف بادام درختی بر پوست
عصراسلام: دو ترکیب شیمیایی طلایی بادام اسیدهای چرب غیراشباع (به‌اختصار MUFA، همان چربی خوب موجود در روغن‌زیتون) و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند. این چربی‎ها به سلامت قلب کمک نموده و از عوامل منجر بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کنند. این آجیل به‌طور ویژه‌ای فلاونوئیدهای آنتی‌اکسیدانی را که برای سلامت قلب بسیار مفید هستند در خود دارد. ترکیبات گیاهی موجود در پوست این آجیل همراه با ویتامین E آن سبب بهبود سلامت شرایین و کاهش التهاب می‌شود.

بادام از مواد مغذی کلیدی برای سلامت قلب شامل آرژنین، منیزیم، مس، منگنز، کلسیم و پتاسیم تشکیل‌شده است. مطالعات نشان می‌دهد بادام دارای اثر کاهنده کلسترول بد (LDL)، به‌ویژه برای افراد مبتلا به کلسترول خون و دیابت، است. 
نتایج یک تحقیق جدید که توسط پژوهشگران آمریکایی انجام شد، نشان می‌دهد که خوردن روزانه چندین بادام می‌تواند به کاهش چین و چروک صورت و همچنین کم کردن کک و مک‌هایی که روی پوست ظاهر می شود، کمک کند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در یک پروژه تحقیقاتی جدید، ۴۹ زن یائسه سالم با پوست نوع ۱ یا ۲ فیتزپاتریک که زیر نور آفتاب دچار سوختگی می‌شود را مورد مطالعه قرار داده و آنها را به طور تصادفی به دو گروه تقسیم کردند.

در گروه مداخله  زنان بادام را به عنوان میان وعده مصرف می کردند که ۲۰ درصد کل کالری دریافتی روزانه یا به طور متوسط ۳۴۰ کالری در روز (حدود ۶۰ گرم) را شامل می شود. گروه کنترل میان وعده ای شامل یک عدد انجیر خشک، مقداری جو یاغلات غنی شده یا همان گرانولا و چوب شور یا بیسکویت شور را مطابق با همان میزان کالری مصرف کردند. علاوه بر میان وعده ها، شرکت کنندگان در این مطالعه رژیم‌های منظم خود را دنبال کرده و هیچ نوع آجیل یا مغز حاوی مواد مغذی را مصرف نکردند.
پوست شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس در هفته هشتم، هفته شانزدهم و هفته بیست و چهارم مورد بررسی قرار گرفت. در هر یک از این ویزیت‌ها، چین و چروک صورت و شدت کک و مک‌های صورت با استفاده از تصویربرداری صورت با وضوح بالا ارزیابی شده و با مدل سازی و اندازه گیری سه بعدی (3D) معتبر صورت ارزیابی شده است. در ضمن آبرسانی به پوست، از دست دادن آب پوست یا ترانسپیدرمال (TEWL) و دفع ماده روغنی و مومی تولید شده توسط غدد چربی بدن شرکت کنندگان نیز  توسط این تیم مطالعاتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
در نتیجه این بررسی‌ها، محققان کاهش آماری معنی دار در شدت چین و چروک در گروه مصرف کننده بادام مشاهده کردند که در هفته شانزدهم، کاهش ۱۵ درصدی و در هفته بیست و چهارم کاهش شانزده درصدی را نشان می داد. از سوی دیگر و از نظر آماری نیز شاهد کاهش قابل توجهی در شدت کک و مک های صورت یا ناهمواری رنگ پوست در گروهی که بادام مصرف کردند، هستیم به طوری که ۲۰ درصد کاهش در هفته شانزدهم مشاهده شده که این میزان در هفته بیست و چهارم به همین ترتیب باقی مانده است. علاوه بر این، محققان متذکر شدند که وزن بدن هم برای گروهی که بادام مصرف کردند و هم برای گروه کنترل از ابتدا تا هفته بیست و چهارم ثابت مانده است.
راجا سیوامانی از متخصصان پوست و محقق اصلی این پروژه در این رابطه گفت: « مصرف روزانه بادام ممکن است ابزاری موثر در بهبود چین و چروک صورت و رنگ پوست در زنان یائسه با پوست نوع ۱ و ۲ فیتزپاتریک باشد. مصرف کنندگان ممکن است این کاهش رنگدانه یا کک و مک را به عنوان یکنواختی رنگ پوست توصیف کنند.»
وی همچنین اظهار داشت که یافته های ما بر لزوم بررسی بادام به عنوان یک ماده غذایی کامل با چندین عنصر مغذی از جمله آلفا توکوفرول (ویتامین E) و چربی های اشباع نشده خوب تأکید دارد. به گفته سیوامانی، بادام سرشار از آلفا توکوفرول است که عملکرد آنتی اکسیدانی داشته و ممکن است تا حدی مسئول اثراتی باشد که هم در چین و چروک و هم در رنگ پوست در زنان یائسه مشاهده می شود.

محققان خاطرنشان كردند: محدودیت‌های این مطالعه شامل مدت زمان ۲۴ هفته‌ای آن است و به همین دلیل نتایج درستی از تأثیرات بالقوه مصرف بادام در طولانی مدت ارائه نمی دهد. علاوه بر این، شرکت کنندگان در مطالعه زنان یائسه با پوست فیتزپاتریک نوع ۱ و ۲ که بیشتر در معرض سوختن توسط آفتاب بودند بنابراین محققان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای بررسی تأثیر مصرف بادام در سایر مردم با خصوصیات پوستی دیگر ضروری است.
شرح کامل این پژوهش و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله مواد مغذی (Nutrients) به چاپ رسیده و قابل دسترس است.


سیناپرس

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد