خاصیت جوانه گندم و طرز تهیه روغن جوانه گندم
خاصیت جوانه گندم و طرز تهیه روغن جوانه گندم
از خواص روغن جوانه گندم میتوان به تقویت عمومی بدن، تقویت اعصاب و تحریک غدد فوق کلیوی و همچنین کمک به درمان فلج اطفال و ناراحتیهای کیسه صفرا اشاره کرد. همچنین استفاده از خواص روغن جوانه گندم برای پوست و مو بسیار گسترده است و به درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع ناراحتیهای پوستی کمک میکند.
روغن جوانه گندم از روغنهای بسیار مغذی گیاهی و سرشار از انواع ویتامینها به ویژه ویتامین ای است که از آن برای مصارف درمانی و غذایی استفاده میشود. برای آشنایی با مهمترین خواص روغن جوانه گندم، طرز تهیه و روش مصرف آن با ستاره همراه شوید.
خواص روغن جوانه گندم برای پوست
مهمترین ویژگی این روغن کمک به جوانسازی پوست و درمان بسیاری از ناراحتیهای پوستی مثل اگزما و پسوریازیس است. امروزه از این روغن به مقدار زیاد در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. تعدادی از خواص روغن جوانه گندم برای پوست عبارتند از:
1- رفع چین و چروک پوست
2- مفید در درمان اگزما
3- شفافکننده پوست
4- پیشگیری از پیری پوست
5- آبرسان و مرطوب کننده پوستهای خشک
6- رفع انواع جوش صورت
7- محافظت از پوست در برابر آفتاب
8-التیام سریعتر زخمها
9- جلوگیری از خشکی و ترک لب
10- کرم طبیعی برای دور چشم ها
11- خواص روغن جوانه گندم برای مو
12- روغن جوانه گندم به دلیل دارا بودن پروتئینهای با کیفیت و اسیدهای چرب ضروری برای سلامت و حفاظت موها بسیار مفید است. تعدادی از مهمترین خواص روغن جوانه گندم برای موها عبارتند از:
13- درمان ریزش مو
14- رفع موخوره
16- درمان شوره سر
17- تغذیه موهای خشک و آسیبدیده
18- تنظیم تولید چربی روی پوست سر
19- تقویت فیبر مو
20- نرمکننده طبیعی موها
21- کاهش حالت الکتریسیته مو
22- محافظت از پوست سر
23- سایر خواص روغن جوانه گندم
یکی از مهمترین خواص این روغن افزایش کلسترول خوب و کاهش میزان کلسترول بد خون است. از این رو مصرف این روغن به پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک کرده و نقش بسزایی در کاهش حملات قلبی و مغزی دارد.
مصرف این روغن برای دستگاه گوارش مفید است و باعث کاهش التهاب و ناراحتیهای دستگاه گوارش میشود.
استفاده از این روغن قدرت عضلات را بهبود میبخشد و به تقویت عضلات و پرورش اندام کمک میکند.
روغن جوانه گندم در درمان ناراحتیهای کیسه صفرا موثر است.
روغن جوانه گندم غنی از ویتامین ب است که به بازسازی آسیبهای بافتی و ترویج رشد بافتهای بدن کمک میکند.
مصرف این روغن در بارداری بسیار مفید است و از بروز نقایص مادرزادی در دوران جنینی پیشگیری میکند.
معجزه جوانه گندم برای مو
انواع ماسک جوانه گندم برای جای جوش و لایه برداری
طرز تهیه و ترکیبات شیمیایی روغن جوانه گندم
روغن جوانه گندم نوعی روغن گیاهی تصفیه نشده است و از جوانه دانههای گندم تهیه میشود. این روغن شامل ویتامینهای ای، آ، د و سرشار از پروتئین و لسیتین میباشد. همچنین عناصر معدنی سلنیم و منیزیم و مواد آنتی اکسیدان در آن به مقدار زیاد وجود دارد که در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر هستند.
اسیدهای چرب ضروری موجود در این روغن گیاهی شامل اسید لینولئیک، اسید پالمتیک و اسیدهای چرب استئاریک است که به طورکلی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
روغن جوانه گندم از جوانههای گندم تحت اثر فشار و یا به کمک حلال مناسب استخراج میشود که حاوی 15 درصد اسیدهای چرب اشباع شده میباشد. این روغن در حالت مایع رزد رنگ است و حالتی شبیه به روغن ذرت دارد.
طریقه مصرف روغن جوانه گندم
پوست: مقداری از این روغن گیاهی پرخاصیت را بر روی پوست خود قرار دهید و به خوبی ماساژ دهید تا روغن کاملا جذب پوست شود. افرادی با پوستهای خشک میتوانند دو بار در روز از این روغن استفاده کنند. بهترین زمان استفاده از این روغن، صبحها پس از حمام و شبها قبل از خواب است.
مو: مقداری از روغن را با کمک دست بر روی پوست سر ماساژ دهید، شما میتوانید روغن جوانه گندم را به تنهایی یا همراه با سایر روغنهای مفید مانند روغن کنجد، روغن بادام یا روغن نارگیل و یا تخم مرغ استفاده نمایید. ماساژ را با ملایمت و به طور کامل انجام دهید تا روغن به خوبی جذب شود و سپس موهای خود را با یک روسری بببندید و یک ساعت صبر کنید. بعد از یک ساعت موها را با شامپوی ملایم بشویید. بهتر است این عمل را یک تا دوبار در هفته انجام دهید.
مفاصل: برای استفاده از این روغن بر روی مفاصل و به عنوان روغن ماساژ، روزانه و به هنگام استراحت موضع مورد نظر را با مقداری از روغن ماساژ دهید و در مقابل نور مستقیم آفتاب چند ساعت دراز بکشید و محل درد را کاملا گرم نگه دارید.
مضرات روغن جوانه گندم (موارد احتیاطی و منع مصرف)
مصرف روغن جوانه گندم برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند و از عدم تحمل گلوتن رنج میبرند، ممنوع است.
روغن جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی تری گلیسیرید است، بنابراین افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
برخی افراد به این روغن حساسیت داشته و باعث اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه در آنها میشود.
منبع:سایت ستاره