خانه » همه » مذهبی » ازدواج‌های ائمه دائم یا موقت؟

ازدواج‌های ائمه دائم یا موقت؟


ازدواج‌های ائمه دائم یا موقت؟

۱۳۹۸/۰۸/۰۵


۹۶۷ بازدید

سلام علیکم

ایا امامان شیعه(علیهم السلام)پرهیزازازدواج دایم داشته اند؟ واولویت ایشان به ازدواج موقت وکنیزو…بوده است؟به چه علت؟

لطفا مستدل ومبسوط بادلایل شیعی وغیران بفرمایید.

عاقبت بخیر باشید.

خیر اینطور نبوده اولویت معصومین ازدواج دائم بوده هرچند ازدواج موقت خود از ابتکارات شریعت است .
اسلام به عنوان کامل ترین دین، ازدواج موقت را (به جهت مشکلاتی که ممکن است برخی افراد در انجام ازدواج دائم داشته باشند) تشریع و تجویز نموده است که می تواند به صورت یک مسکِّن موقت، مورد استفاده قرار گیرد. این یکی از نقاط مثبت و مترقی مکتب اسلام است که در کنار پاسخ گویی به غریزه جنسی به طور دائم، راه حل موقت و قانون مند آن را نیز ارائه نموده است. [1] قرآن در باره این ازدواج می فرماید: “اما زنان دیگر غیر از اینها (که گفته شد)، براى شما حلال است که با اموال خود، آنان را اختیار کنید در حالى که پاکدامن باشید و از زنا، خوددارى نمایید. و زنانى را که متعه [ازدواج موقت ] مى کنید، واجب است مهر آنها را بپردازید. و گناهى بر شما نیست در آنچه بعد از تعیین مهر، با یکدیگر توافق کرده اید. (بعداً مى توانید با توافق، آن را کم یا زیاد کنید.) خداوند، دانا و حکیم است”. [2] آیه شریفه از آیات مدنی است که در سال های اولیه هجرت در مدینه بر پیامبر نازل شده است. در آن روزگار مسلمانان ازدواج موقت داشتند، ولی برخی از آنان مهریه را نمی پرداختند. پس آیه نازل شد که وقتی از آنان بهره گرفتید، مهریه شان را حتماً بپردازید. [3]در این که آیا ائمه اطهار (ع) خود این سنت را انجام داده اند یا نه، در منابع شیعه تنها پیرامون دو معصوم روایاتی نقل شده از قبیل دو روایت زیر:
1. “عبدالله بن عطاء مکی از امام باقر (ع) درباره این آیه شریفه: ” وَ إِذْ أَسَرَّ النَّبِیُّ إِلى بَعْضِ أَزْواجِهِ حَدِیثاً إِلَى قَوْلِهِ ثَیِّباتٍ وَ أَبْکاراً”. سوال می کند حضرت می فرماید: “رسول خدا (ص) با زن آزادی ازدواج موقت کرد، بعضی از زنان حضرت از ماجرا با خبر شدند و تهمت فحشا به حضرت زدند، حضرت فرمود: “این ازدواج موقت است. این امر را پنهان کنید، ولی بعضی از زنان از این موضوع با خبر شدند ” . [4] 2. همچنین در روایتی آمده است امام علی (ع) با زنی از قبیله بنی نهشل در کوفه ازدواج موقت کرد. [5]ولی درباره دیگر ائمه نقلی دیده نشد؛ چرا که در شرایطی که خلفای اهل سنت با این مسئله مثل فحشا برخورد می کردند تقیه و حفظ جان و آبروی ایشان اقتضا می کرد که از انجام این فعل حلال خود داری کنند، لکن در موارد متعدد به اصحاب خود توصیه می کردند که این سنت پیامبر (ص) را احیا کنند و شایسته نیست که مسلمانی بمیرد و سنتی از سنن حضرت را بجا نیاورده باشد، اما در مورد فرزندان متعه؛ باید گفت که هر چند نفس عمل متعه با شرایط خود امر مطلوب و مستحب است، لکن بچه دار شدن از طریق متعه در روایات مطلوب شمرده نشده و حتی در برخی موارد مورد نهی واقع شده، لذا از هیچ یک از معصومین (ع) نقل نشده که از متعه فرزندی داشته باشند. [6] پی‌نوشت:
[1] برگرفته از سؤال 347 (سایت: 353)، نمایه: مشکلات فراروی اجرای ازدواج موقت در جامعه.
[2] نساء، 24.
[3] ضمیری، محمد رضا، درسنامه فقه مقارن، پاسخ به شبهات فقهی، ص 285، چاپ اول، موسسه آموزشی و پژوهشی مذاهب اسلامی، قم، 1384.
[4] وسائل الشیعة، ج 21، ص 10، ح 26377 .
[5] وسائل الشیعه، ج 21، ص 10. قَالَ وَ رَوَى ابْنُ بَابَوَیْهِ بِإِسْنَادِهِ أَنَّ عَلِیّاً (ع) نَکَحَ امْرَأَةً بِالْکُوفَةِ مِنْ بَنِی نَهْشَلٍ مُتْعَةً.
[6] مستدرک الوسائل، ج 14، ص 479 ، حضرت صادق از رسول الله نقل فرمود: “خداوند از بقیه مومنین پیمان گرفت که از آنها رحم متعه ای بار نگیرد.
برای آگاهی بیشتر، نک: نمایه: سنت عملی پیامبر و امامان در ازدواج موقت، سؤال 3350 (سایت: 3775).
به نقل از پایگاه اسلام کوئست
امامان ازدواجشان دائمی و بیش از چهار همسردائمی نداشتند . همسران دیگر، ملک یمین بودند . ملک یمین این است که به بازار برده ها بروی و دختربرده و یا زن برده بخری . این برده مونث را می توانی همسر خود قرار بدهی .
در مورد اینکه آیا پیامبر وامامان ازدواج موقت داشته اند یا خیر روایت صحیحی جز آنچه در متن بالا ذکر شده نیافتیم.( ولکن این دو حدیث از نظر سند قابل اعتماد نیستند. ) البته باید در نظر داشت که زندگی ائمه مصادف بوده با حاکمیت اهل سنت که اعتقادی به ازدواج موقت نداشتند چرا که اهل سنت ازدواج موقت را نوعی فساد و فحشا به حساب می‌آورند. بنابر برخی اخبار ائمه بخاطر جلوگیری از اتهام زنی به آنها از طرف دشمنان و حاکمان این کار را نمی‌کردند اما صحابه را به انجام این سنت الهی ترغیب می‌کردند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد