خانه » همه » سلامت » انواع پسته

دانلود کتاب های امتحان شده

انواع پسته

با فواید و مضرات پسته آشنا شوید

در مطالعات اخیر که در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا انجام شده است پی بردند که خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود. در مطلب زیر توضیحات بیشتری درباره خواص و مضرات پسته ارائه داده ایم.


با فواید و مضرات پسته آشنا شوید

انواع پسته

چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
 

ارزش غذایی پسته

حاوی مواد مغذی،مانند:

کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.

پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.

این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است.

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است:
 

مواد چرب 54 گرم
کلسیم 130 میلی گرم
فسفر 500 میلی گرم
آهن 7/5 میلی گرم
مواد نشاسته ای 15 گرم
آب 5/2 گرم
پروتئین 20 گرم
پتاسیم 950 میلی گرم
ویتامین آ 230 واحد
ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم
ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

{1}

با فواید و مضرات پسته آشنا شوید
 

خواص پسته

 

آنتی اکسیدان فراوان

حتی پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند؛ چه برسد به خود آن! این آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل شده، خنثی می‌کنند که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطان می‎شوند.
 

سلامت قلب

این آجیل خوشمزه، مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهد.

پسته خندان یک منبع غنی از اسید آمینه است که مانع از تشدید عروق یا تشکیل لخته‌های خونی می‌شود.
 

ثبات وزن

آجیل ها و به خصوص پسته می‌توانند یک منبع غنی از مواد مغذی و ضروری برای بدن باشند که در چاقی یا لاغری و حتی ثبات وزن تأثیر‌گذار هستند.

برای کسانی که رژیم غذایی دارند، پسته یک انتخاب مغذی و عالی است؛ این آجیل خوشمزه، کالری کم، پروتئین زیاد و چربی های اشباع‌ شده و نشده مناسبی دارد که همه برای حفظ وزن ایده‌ئال مفید و مناسب هستند.
 

کمک به دستگاه گوارش و هضم

همانطور که گفتیم، پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی است که در عملکرد سیستم گوارش تأثیری مثبت دارد؛ شما می‌توانید یک مشت از این آجیل را بخورید، بدون اینکه نگران وضعیت دستگاه گوارش خود باشید.
 

کنترل دیابت و فشار خون

این آجیل خوشمزه و مغذی با  آنتی اکسیدان های فراوانش به کاهش فرایند گلیکاسیون (قندی شدن) و کنترل دیابت کمک می‌کند؛ همچنین می‌تواند سطح قند و فشار خون را متعادل کند.
 

درمان التهاب مفاصل و نقرس با پسته خام

اگر درد التهابی مفاصل یا نقرس دارید، چه آجیلی بهتر از پسته خام یا تازه! ویتامین E موجود در این ماده مغذی یک عامل ضد التهابی است که می‌تواند مثل یک مسکن قوی و طبیعی درد شما را تسکین دهد.
 

پسته، آجیل کم خونی

حتما شما هم این قصه قدیمی اما واقعی را شنیده‌اید که پسته می‌تواند کم خونی را از بین ببرد یا این جمله را که پسته بخور خون ساز است.

باید بگوییم که این آجیل حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بدن کمک می‌کند و این می‌تواند شانس مبارزه با بیماری هایی مثل کم خونی را افزایش دهد؛ زیرا با مصرف این ماده، تعداد هموگلوبین ها و جریان خون زیاد می‌شود؛ در نتیجه شما می‌توانید برای همیشه با کم خونی خداحافظی کنید.
 

تقویت سیستم عصبی

پسته، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B6 است که به ساخت اسید آمینه ضروری کمک می‌کند و برای ضربان قلب هم بسیار مفید است؛ به همین دلیل این آجیل نقش بسیار مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن دارد.
 

تقویت سیستم ایمنی بدن

با مصرف این آجیل برای همیشه با سرطان خداحافظی کنید. پسته به دلیل داشتن منبع غنی از ویتامین B6 می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در جلوگیری از انواع عفونت ها و سرطان ها مؤثر باشد.
 

سلامت و زیبایی پوست و مو

وجود اسید های چرب در پسته باعث تحریک و رشد مو های سالم می‌شود .این آجیل حاوی مقدار زیادی بیوتین است؛ مصرف روزانه آن باعث قطع ریزش مو می‌شود.

پسته یک منبع غنی از ویتامین E است، این آجیل در شادابی پوست نقش اساسی دارد.

همچنین این ماده غذایی مثل یک ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند و می‌تواند از پوست در مقابل آسیب های خورشیدی محافظت کند؛ درنتیجه شما جلوی بیماری به نام سرطان پوست را خواهید گرفت.
 

آجیل، ضد یبوست و بواسیر

پسته یک منبع غنی از فیبر است که می‌تواند به جلوگیری از یبوست که یک مشکل رایج در دوران بارداری است، کمک کند.

همچنین پوست سفید پسته برای بواسیر و بیماری های مقعد مفید است.

برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگن بریزید؛ نشستن شخص بیمار در این محلول می‌تواند درد این ناحیه را کاهش دهد.

با فواید و مضرات پسته آشنا شوید
 

خواص پوست پسته

پوست نازک روی پسته را دست کم نگیرید! باور تان می‌شود که از همین ماده در انواع مربا های خوشمزه خانگی مثل مربای پوست پسته هم استفاده می‌شود؟

کسی چه می‌داند شاید در آینده‌ای نزدیک از همین لایه خارجی سفت و سخت پسته هم استفاده های علمی و غذایی شود!

رفع بوی بد دهان

جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می‌شود.

برای استحکام دندان ها این ماده را روی لثه بمالید یا بجوید.

دم کرده پوست سبز پسته دل پیچه، اسهال و استفراغ را از بین می‌برد.

رفع سکسکه
 

خواص روغن پسته

روغن پسته یک مرطوب‌کننده مطلوب پوستی است و به سرعت جذب بدن می‌شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی‌کند؛ برای یک بار هم که شده تجربه ماساژ با روغن پسته را امتحان کنید.

اسید های چرب امگا۶ این روغن اثر زخم های ناشی از عمل جراحی را از بین می‌برد و از چین و چروک دور چشم و لکه پوستی جلوگیری می‌کند.

با این روغن می‌توانید مو های درخشان تری هم داشته باشید. {2}
 

پسته خام یا بوداده کدام بهتر است؟

برای این‌که بدانیم پسته خام بهتر است یا بود داده باید بدانیم، بو دادن چه به بر سرِ پسته می‌آورد.

فرآیند برشته کردن پسته‌ها باعث از دست رفتن خواص آنتی‌اکسیدانی آن و کاهش قابلیت هضم پروتئین و از دست رفتن اسیدهای آمینه ضروری می‌شود و در نهایت منجر به کاهش ارزش تغذیه‌ای پسته می‌‌گردد.

همچنین بو دادن به واسطه همین واکنش قهوه‌‌ای شدن غیر آنزیمی، سبب افزایش رنگ دانه‌‌ها شده و در نتیجه منجر به افزایش دلپذیری کلی فراورده می‌‌گردد اما به خاطر داشته باشید که همین عمل باعث تولید ترکیبات سرطان‌زا در پسته می‌‌شود. به طور کلی می‌‌توان گفت بو دادن بر همه مواد مغذی مغزها، از چربی، قند و پروتئین گرفته تا ویتامین‌‌ها تأثیر منفی می‌‌گذارد.

با فواید و مضرات پسته آشنا شوید
 

پسته برای چه کسانی مضر و ممنوع است؟

در کنارِ همه‌ خواص گفته شده، مصرف بی‌رویه پسته می‌تواند آسیب‌ زا باشد.

مصرف مقادیر زیادی از آن عوارضی مانند فشار خون، بیماری‌های روده‌ای، معده‌ای و … را به همراه دارد.

همچنین مصرف روزانه پسته بوداده و نمک‌زده احتمال ابتلا به فشار خون را افزایش می‌دهد.

چون نصف فنجان از پسته نمک‌زده باعث افزایش دریافت سدیم به ۲۶۳ الی ۵۲۶ میلی‌گرم و منجر به افزایش فشارخون می‌شود.

از طرفی خوردن زیاد پسته باعث گرمی بدن و کهیر و دانه‌های قرمز رنگ در پوست می‌شود.

پزشکان خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری‌های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه را مضر می‌‌دانند.

پس می‌توان گفت قاعده کم بخور همیشه بخور در مورد پسته هم صادق است. {3}

پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.delta.ir
3.www.basalam.com

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها