خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » برای اولین بار؛ بایدن با پرواز مستقیم از اسرائیل وارد عربستان شد/ استقبال بایدن از تصمیم سعودی ها / نامزد خاشقجی: سفر بایدن به عربستان فاجعه بار است

دانلود کتاب های امتحان شده

برای اولین بار؛ بایدن با پرواز مستقیم از اسرائیل وارد عربستان شد/ استقبال بایدن از تصمیم سعودی ها / نامزد خاشقجی: سفر بایدن به عربستان فاجعه بار است

باز شدن حریم هوایی عربستان به روی هواپیماهای اسرائیل برای اولین بار/ استقبال بایدن از تصمیم سعودی ها

بین الملل تابناک: «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا که روز چهارشنبه وارد سرزمین های اشغالی شد، قرار است تا ساعاتی دیگر در پروازی مستقیم از تل آویو به جده، وارد عربستان شود.

برای اولین بار؛ بایدن با پرواز مستقیم از اسرائیل وارد عربستان شد
۱۴۰۱/۰۴/۲۴ – ۲۰:۰۵

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز جمعه وارد عربستان سعودی شد. هواپیمای رئیس‌جمهور آمریکا در راستای مستقیماً از فلسطین اشغالی به سمت عربستان پرواز کرد.

بایدن قرار است در این سفر دیداری جنجالی با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی داشته باشد. این دیدار از آن جهت جنجالی شده که بایدن وعده داده بود عربستان را به دلیل نقشی که بن‌سلمان در قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی داشت به دولت مطرود تبدیل کند.

 

برای اولین بار؛ بایدن با پرواز مستقیم از اسرائیل وارد عربستان شد/ استقبال بایدن از تصمیم سعودی ها / نامزد خاشقجی: سفر بایدن به عربستان فاجعه بار است

برگزاری کنفرانس خبری بایدن و عباس
۱۴۰۱/۰۴/۲۴ – ۱۵:۳۲

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و «جو بایدن»، بعدازظهر امروز (جمعه)، پس از دیدار با یکدیگر در کنفرانسی مطبوعاتی شرکت کردند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ابتدا گفت: «من به شما به عنوان میهمانی برای برقراری صلح در سرزمین صلح خوش آمد می‌گویم. ما با یکدیگر راه‌های حمایت از روابط دوجانبه و بازنگری زمینه‌هایی را که واشنگتن می‌تواند برای ایجاد فضایی به منظور برقراری صلح عادلانه در آن‌ها نقش ایفا کند، مورد بحث و بررسی قرار دادیم.»

محمود عباس اضافه کرد: «ما در گف‌وگو با رئیس‌جمهور بایدن تأکید کردیم که نگرش ما بر پایه قطعنامه‌های بین‌المللی و راهکار دودولتی است. پس از ۷۴ سال مصیبت، آوارگی و اشغالگری، اکنون زمان آن شده که اشغال به پایان برسد. کلید صلح در منطقه به رسمیت شناختن کشور فلسطین و تحقق حقوق مشروع مردم فلسطین است.»

عباس ادامه داد: «صلح با پایان اشغالگری سرزمین فلسطین به پایتختی قدس شرقی با مرزهای ۶۷ برقرار می‌شود. ما خواستار بازگشایی کنسولگری‌ آمریکا در قدس شرقی و حذف سازمان آزادی‌بخش فلسطین از لیست تروریستی هستیم. ما می‌خواهیم اشغالگری و تبعیض نژادی پایان یابد. ما به دنبال متوقف‌سازی شهرک‌سازی‌ها و اقدامات خشنونت‌بار شهرک‌نشینان هستیم.»

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین گفت: «ما می‌خواهیم قاتلان شهید شیرین ابوعاقله به سزای اعمالشان برسند. فرصت راهکار دودولتی برپایه مرزهای سال ۱۹۶۷ شاید تنها امروز فراهم باشد و ما نمی‌دانیم در آینده چه چیزی رخ خواهد داد.»

محمود عباس بیان کرد: «من برای برقراری صلح شجاعان دستم را به سوی اسرائیل دراز می‌کنم و این همان چیزی است که از زمان توافق اسلو آن را ادامه دادیم. ما بر آمادگی خود برای همکاری با دولت آمریکا به منظور برقراری صلح برپایه قطعنامه‌های بین‌المللی تأکید می‌کنیم.»

عباس همچنین خطاب به بایدن گفت: «صلح از فلسطین و قدس آغاز می‌شود و ما دستانمان را برای برقراری این صلح به سوی شما دراز می‌کنیم.»

اما در مقابل، رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا پایندی من به هدف راهکار دودولتی تغییر نکرده است. راهکار دودولتی وجود کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین را شامل می‌شود. هدف راهکار دودولتی شاید دور از دسترس به نظر بیاید؛ آن هم به علت محدودیت‌هایی که علیه فلسطینی‌ها و مردم فلسطین اعمال شده است.»

جو بایدن اضافه کرد: «ناامیدی و یأس نمی‌تواند آینده ما را رقم بزند؛ حتی اگر زمینه برای دمیدن روح در مذاکرات فراهم نباشد. ما تلاش می‌کنیم تحرکات را برای دمیدن روح به فرایند صلح تقویت کنیم. باید به خشونت‌ها پایان دهیم.»

بایدن در بخش دیگری بیان کرد: «شیرین ابوعاقله یک فلسطینی و شهروند آمریکا بود که در حال انجام کار در یک رسانه مستقل کشته شد. آمریکا به وظیفه خود در حمایت از انجام تحقیقات مستقل پیرامون کشته شدن شیرین ابوعاقله عمل خواهد کرد.»

او همچنین گفت: «قدس در نگرش فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها برای تبدیل شدن به شهری که همه در آن زندگی کنند، از محوریت برخوردار است و قیمومیت اردن نیز مسئله‌ای اساسی است. من حمایت مالی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار دیگر از آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی در خاورنزدیک را اعلام می‌کنم تا آن‌ها به نقش تعیین‌کننده خود ادامه دهند. از تشکیلات خودگردان انتظار می‌رود که در تقویت نهادها، شفافیت، بازخواست [خاطیان] مبارزه با فساد نقشی اساسی ایفا کند. امیدوارم که این سفر من باعث پیشبرد گفت‌و‌گوی تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت آمریکا شود.»

موافقت اسرائیل با واگذاری جزایر مصری به عربستان
۱۴۰۱/۰۴/۲۴ – ۱۲:۵۲

رژیم صهیونیستی با کلیات توافق با آمریکا، عربستان و مصر درباره جزایر تیران و صنافیر موافقت کرد.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، دو مسئول ارشد اسرائیلی اعلام کردند: اسرائیل به آمریکا برای پیشبرد توافق جزایر تیران و صنافیر چراغ سبز نشان داده است. این اقدام راه را برای اقدامات عادی سازی روابط میان اسرائیل و عربستان طی سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به ریاض هموار خواهد کرد.

این توافق‌ اجازه می‌دهد تا آمریکا و عربستان توافق‌نامه‌ای را امضا کنند که اجازه استفاده شرکت‌های هواپیمایی اسرائیلی از حریم هوایی عربستان برای سفر به آسیا به ویژه هند و چین و پروازهای مستقیم از اسرائیل به عربستان برای حجاج اسرائیلی را می‌دهد.

منابع آگاه نیز اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اعتراضی به انتقال حاکمیت جزایر تیران و صنافیر به عربستان ندارد.

جو بایدن چهارشنبه و پنجشنبه در جریان سفر به اراضی اشغالی با رهبران اسرائیلی در قدس دیدار کرد. وی قرار است امروز(جمعه) به عربستان برود.

رژیم صهیونیستی طی سفر بایدن می‌توانند موضوع سرنوشت جزایر تیران و صنافیر در دریای سرخ را حل کنند که اجازه نظارت و رسیدن به بندر ایلات را می‌دهد.

مصر پیشتر با تحویل این دو جزیره به عربستان موافقت کرده بود اما باید اسرائیل نیز به موجب شروط توافق صلح ۱۹۷۹ بین قاهره و تل آویو با آن موافقت کند.

نامزد خاشقجی: سفر بایدن به عربستان فاجعه بار است
۱۴۰۱/۰۴/۲۴ – ۱۲:۵۰

نامزد جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای سفر به عربستان را “فاجعه بار” خواند و گفت که بایدن تعهداتش درباره دادن اولویت به حقوق بشر را زیرپا گذاشته است.

خدیجه جنگیز، نامزد جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس در استانبول قبل از سفر امروز جمعه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان برای دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور گفت: بایدن باید بر ریاض برای تضمین حقوق بشر در دستورکار خود فشار بیاورد.

جنگیز از بایدن خواست که از مقامات سعودی بخواهد توضیح بیشتری درباره جزئیات پرونده خاشقجی بدهند.

وی درباره تصمیم بایدن برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با عربستان گفت:” این یک عقب نشینی بسیار بزرگ و یک مسئله فاجعه بار و ناامیدکننده است. بایدن با ترجیح دادن نفت و منفعت بر ارزش‌ها و اصول، ارزش‌های اخلاقی خود را از دست خواهد داد.”

بایدن پنجشنبه در دیدار با یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در قدس گفت: من همواره درباره حقوق بشر صحبت می‌کنم اما موضعم درباره جمال خاشقجی واضح است اگر هیچ شخصی این مسئله را درک نکرده است چه در عربستان و چه هر مکان دیگری پس معنایش این است که موضع مرا نفهمیده است.

بایدن گفت که هدف از سفرش به عربستان بسیار وسیعتر است و هدف تأکید مجدد بر نفوذ آمریکا در خاورمیانه است. وی قرار است در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس حاضر شود.

جنگیز از این موضع بایدن ابراز ناامیدی کرد و گفت: یکی از وعده‌های بایدن کاملا متفاوت بود. من بسیار امید داشتم که بایدن به خاطر من کاری می‌کند. بایدن باید بپرسد جسد خاشقجی کجاست؟ ما جوابی دریافت نکردیم. مردم نیاز دارند حقیقت را بدانند.

بایدن که در حال آماده شدن برای سفر به عربستان می‌شود، از تصمیم مقام‌های سعودی در باز کردن حریم هوایی این کشور به روی همه پرواز‌های غیرنظامی به ویژه پرواز‌های رژیم صهیونیستی استقبال کرد.

اداره کل هوانوردی غیرنظامی عربستان، بامداد امروز (جمعه) اعلام کرد، حریم هوایی این کشور به روی تمامی پرواز‌های غیرنظامی که الزامات لازم را رعایت کنند (از جمله هواپیما‌های اسرائیلی) باز است؛ این تصمیم ریاض استقبال جو بایدن را به دنبال داشت.

به گزارش روسیا الیوم، اداره کل هوانوردی غیرنظامی عربستان در نخستین ساعات بامداد امروز (جمعه)، در پیامی در توییتر اعلام کرد: در چارچوب تمایل عربستان به انجام تعهدات خود تحت کنوانسیون ۱۹۴۴ شیکاگو، که مستلزم عدم تبعیض بین هواپیما‌های غیرنظامی مورد استفاده در ناوبری هوایی بین‌المللی و تکمیل تلاش‌ها با هدف تثبیت موقعیت ریاض به عنوان یک پلت فرم جهانی که سه قاره را به هم پیوند می‌دهد و همینطور تقویت ارتباط هوایی بین‌المللی، اداره کل هوانوردی غیرنظامی تصمیم گرفته است حریم هوایی خود را به روی همه شرکت‌های هواپیمایی ـ که الزامات لازم را برای عبور از حریم هوایی عربستان برآورده می‌کنند ـ باز کند؛ این تصمیم شامل هواپیما‌های رژیم صهیونیستی نیز می‌شود.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است، سوار هواپیمایی از تل آویو وارد جده شود که اولین پرواز مستقیم و رسمی برای عبور از حریم هوایی عربستان از اراضی اشغالی به حساب می‌آید.

بایدن پیشتر در مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست اعلام کرده بود که اولین رئیس جمهور آمریکایی خواهد بود که از تل‌آویو مستقیم به جده عربستان می‌رود.

در همین راستا، رئیس جمهور آمریکا نسبت به تصمیم عربستان مبنی بر باز کردن حریم هوایی عربستان بر روی تمامی هواپیما‌های غیرنظامی واکنش نشان داد و این اقدام را ستود.

در همین راستا، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در بیانیه منتشره از کاخ سفید گفت که اعلام این تصمیم به دنبال تلاش‌های دیپلماتیک رئیس جمهور آمریکا با عربستان طی ماه‌های گذشته صورت گرفته است.

وی افزود: این تصمیم راه را برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه هموار می‌کند.

سایه سنگین قتل خاشقجی بر سفر بایدن به عربستان

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه حاضر نشد مستقیم اعلام کند که مساله قتل جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست را در سفر خود به عربستان سعودی مطرح خواهد کرد.

به گزارش سی ان ان، رئیس جمهوری آمریکا که در سرزمین‌های اشغالی به سر می‌برد و قرار است به عربستان سعودی سفر کند، گفت که همیشه مساله حقوق بشر را مطرح کرده و نظر او در مورد قتل خاشقجی کاملا مشخص مطرح شده است.

وی روز پنجشنبه هنگامی که خبرنگاران از او پرسیدند آیا مساله خاشقجی را در طول دیدار خود با رهبران عربستان مطرح خواهد کرد یا خیر، گفت: نظر من در مورد خاشقجی کاملا واضح بیان شده و من هیچگاه در مورد مطرح کردن مساله حقوق بشر سکوت نکرده ام.

شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به جمهوریخواهان آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در گزارشی اعلام کرد: به رغم آنکه همسر جمال خاشقجی، ستون نویس نشریه واشنگتن پست اعلام کرده که دولت آمریکا به او قول داده مساله قتل این روزنامه نگار را در سفر به عربستان مطرح کند، کاخ سفید از پاسخ به سوالات در این زمینه طفره می‌رود.

بایدن در اواخر این هفته پس از پایان سفرش در اسرائیل با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار خواهد کرد.

حنان العتر، همسر جمال خاشقجی، هفته گذشته با مقامات کاخ سفید دیدار و اکنون اعلام کرده که دولت آمریکا به او اطمینان داده که مساله خاشقجی مطرح خواهد شد.

کاخ سفید روز پنجشنبه به فاکس نیوز گفت: ما جزئیات گفت‌وگو‌های خصوصی با سایر رهبران را پیش از وقوع آن‌ها اعلام نمی‌کنیم، اما جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پس از انتخاب خود، اقداماتی را در رابطه با قتل خاشقجی انجام داده است.

کاخ سفید مدعی شد: دیدگاه‌های رئیس جمهوری آمریکا در مورد حقوق بشر روشن و دیرینه است و همیشه در سفر‌های خارجی، آزادی‌های اساسی در دستور کار قرار دارد؛ همانطور که در این سفر نیز این مساله در دستور کار قرار خواهد داشت.

پایگاه خبری بریت بارت، روز سه شنبه به وقت محلی نوشت: حنان العتر، بیوه خاشقجی در ماه ژوئن نامه‌ای به رئیس جمهوری آمریکا ارسال کرده و از او درخواست ملاقات کرده بود، اما کاخ سفید با این درخواست مخالفت کرده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن به خبرنگاران گفت، هرچند کاخ سفید با اعضای خانواده خاشقجی در تماس بوده، ولی رئیس جمهوری این ارتباط را نداشته است.

سالیوان گفت: رئیس‌جمهوری خودش با خانواده خاشقجی گفت‌وگو نکرده، اما از ابتدا روی این موضوع تمرکز داشته است.

سفر بایدن به عربستان سعودی و دیدار وی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، همه توجه‌ها را به خود جلب کرده است، در حالی که بایدن در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که عربستان را طرد کند.

بایدن در مقاله‌ای در واشنگتن پست اذعان کرد که تعداد زیادی از افراد با تصمیم وی برای سفر به عربستان سعودی مخالف هستند و قول داد در طول این سفر موضع خود در مورد حقوق بشر را روشن بیان کند.

بایدن نوشت، رابطه با عربستان سعودی را برای آینده منطقه و منافع آمریکا مهم می‌داند.

وی گفت: از ابتدا، هدف من این بود که روابط را با کشوری که ۸۰ سال یک شریک راهبردی آمریکا بوده، تغییر دهم، نه اینکه این روابط را قطع کنم.

جمال خاشقجی روزنامه نگار مخالف بن سلمان که در واشنگتن پست قلم می‌زد، مهر ماه سال ۹۷ پس از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ربوده شد و به طرز فجیعی به قتل رسید.

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها