خانه » همه » مذهبی » بررسی محل فرود کشتی نوح (ع)

بررسی محل فرود کشتی نوح (ع)

یکی از مکانهایی که معروف است، کشتی نوح در آنجا قرار دارد کوه آرارات در کشور ترکیه است، اما مکانهای دیگری هم احتمال داده شده لذا به بررسی موضوع می پردازیم:قرآن می گوید: گفته شد که ای زمین آبت را فرو ببر و ای آسمان بارانت را فرو بند، و آب فروکش کرد و کار به سرانجام رسید و کشتی بر کوه جودی قرار گرفت، (مشرک)( هود/۴۴)درباره «جودی» که محل قرار گرفتن کشتی حضرت نوح علیه السلام بوده است اقوال مختلفی وجود دارد :
الف: یا مطلق کوه سخت است که در این صورت با روایات و تورات که به کوه آرارات در ترکیه اشاره دارند، هم خوانی دارد و هماهنگ است.( مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، تهران، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۵۳ه‍ ش، ج۹، ص۱۱۱.)
ب: اسم کوهی خاص است که در مورد محل آن در مناطق زیر اختلاف است: ۱. کوه جودی در موصل عراق است. ۲. کوه جودی در حدود شام است ۳. کوه جودی در میان موصل و الجزیره است. ۴. کوه جودی در عربستان است ۵. کوه جودی در سلسله جبال آرارات در ترکیه است که در صورت قائل شدن به قول دوم باز با معنای پنجم هماهنگ است و بین روایات و تورات که به کوه آرارات اشاره دارند با معنای پنجم که محل کوه جودی را سلسله جبال آرارات در ترکیه می‌دانند، قابل جمع است.( همان)
علامه طباطبائی در تفسیر «جودی» می‌فرمایند: «الجودیّ مطلق الجبل و الارض الصلبه»،( طباطبائی، محمد حسین، المیزان، ترجمه محمد باقر موسوی، قم، انتشارات اسلامی، ۱۳۶۳ه‍ ش، ج ۱۰، ص ۲۳۰) یعنی جودی همان مطلق کوه سخت است و در ادامه برای تایید قول خود می‌فرمایند: «چند تن از دانشمندان آمریکا، به راهنمایی عده‌ای از ارتشیان ترکیه، در قسمتی از قله‌های کوه آرارات، واقع در قسمت شرقی در ترکیه ارتفاع ۱۴۰۰ پایی به چوب‌هایی دست یافتند که طبق محاسبات و قرائن قطعات متلاشی شده‌ی یک کشتی قدیمی است که در این محل وجود داشته است. قدمت پاره‌ای از این قطعه‌ها به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد.
قرائن حاکی است که این قطعه‌ها از یک کشتی است که حجم آن معادل دو ثلث کشتی (کوئن مارس) انگلیسی است که طول آن ۱۰۱۹ پا و عرض آن ۱۱۸ پا بود. چوب‌های پیدا شده را به سانفرانسیسکو حمل کردند تا درباره‌ی آنها تحقیق کنند که آیا با اعتقادات مردم در باره کشتی نوح ـ علیه السلام ـ قابل انطباق هست؟( همان، ص۴۰۰)
بنابر این نظر کوه «جودی» می‌تواند همان کوه آرارات باشد و بین روایات و تورات که به کوه آرارات اشاره کرده‌اند با معنای مطلق «جودی» که به معنای مطلق کوه سخت را گویند قابل جمع باشد و هیچ تنافی با این دو معنا وجود نداشته باشد. پس جودی یعنی کوه و آن کوه آرارات در ترکیه است.
البته باز هم علی رغم مطالبی که گفته شد باید گفت که هیچگونه تضمینی وجود ندارد که ثابت کند که حتما آن کوهی که کشتی نوح بر آن فرود آمده همین کوه آرارات باشد با این وجود مشهورترین قول همین قول است گو اینکه بودن یا نبودن این کوه و باقیمانده های کشتی نوح دردی را دوا نمی کند بلکه آنچه مهم است این است که با درس عبرت گرفتن از سرنوشت قوم نوح راه درست را در زندگی مان برگزینیم.

3 دیدگاه

  1. لطفا سوال منو پاسخ بدید. موصل در ۵۷۷کیلومتری شمال کوفه است
    جهت حرکت دجله و فرات هم رو به خلیج فارسه
    نوح چطور با کشتی بادبانی در خلاف جهت اب و باد رو به شمال حرکت کرده تا به موصل یا ارارات که در ترکیه است برسه
    درست مثل اینکه که بگید یکی از پایین دست رود هراز رفته تا دماوند!!!!

    • اینها همش نظریه هست قول های دیگه ای هم هست که شهر نهاوند همدان در اصل نوح آورد بوده و محل فرود کشتی هست و بعضی اوال دیگه هم میگن که این ها همش اساطیره و به شکل رمز دانش باستانی یا علوم غریبه بیان شده

  2. ادعا ها باید با علم قابل اثبات باشه
    داستان نوح نه اساطیری نه افسانه اما نشر اکاذیب باعث گمراهی میشه . مثل سوار کردن یک جفت از هر جانور جهان در کشتی که از پایه دروغ و به لحاظ علمی ناشدنی هست . و نوح تنها حیوانات اهلی محل زندگی خودش رو با خودش برده و…
    پیشنهاد میکنم اگر مطلبی که میذارید قابلیت اثبات علمی نداره ، کلا نگرش ندید چون باعث سو استفاده و مضحکه شدن قران میشه متشکرم

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد