خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

دانلود کتاب های امتحان شده

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

غذاهای مخصوصی وجود دارند که به درمان انواع مختلف زونا در بدن کمک می‌کنند. این غذاها از راه‌های مختلفی می‌توانند به بدن کمک کنند؛ نظیر حمله به زنجیره‌های متفاوت ویروسی، مراقبت از بدن در زمان بهبودی و از بین رفتن جوش‌های نوروتوکسین، تقویت سیستم ایمنی، بهبود اعصاب و تحریک رشد اعصاب، تسکین پوست ملتهب، سم‌زدایی از بدن.


توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

انواع مختلف زونا عامل فلج بل، شانه یخ‌زده، درد عصب دیابتی، کولیت، سوزش واژن، سوزش در دیگر ناحیه‌های بدن، سندروم مفصل گیجگاهی فکی، بیماری لایم، درد سیاتیک و حتی ام اسی که به اشتباه تشخیص داده شده، است.

مسئله‌ای که پزشکان تاکنون به آن رسیدند این است که تنها یک نوع ویروس زونا نداریم، بلکه بیش از 20 نوع ویروس زونا وجود دارد. این موضوع بسیار اهمیت دارد؛ چرا که انواع مختلف ویروس زونا علائمی متفاوت را نیز بروز می‌دهند.

جامعه پزشکی اکثر موارد زونا را در اثر ویروس نمی‌دانند. به عنوان مثال، هر یک از انواع زونا می‌تواند علائم بیماری لایم را ایجاد کند، در حالی که پزشکان در حال حاضر معتقدند بیماری لایم در اثر باکتری‌ها به وجود می‌آید.

غذاهای مخصوصی وجود دارند که به درمان انواع مختلف زونا در بدن کمک می‌کنند. این غذاها از راه‌های مختلفی می‌توانند به بدن کمک کنند؛ نظیر حمله به زنجیره‌های متفاوت ویروسی، مراقبت از بدن در زمان بهبودی و از بین رفتن جوش‌های نوروتوکسین، تقویت سیستم ایمنی، بهبود اعصاب و تحریک رشد اعصاب، تسکین پوست ملتهب، سم‌زدایی از بدن.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

۱۲ ماده غذایی مفید برای بهبود بیماری زونا

در ادامه 12 ماده غذایی که به بهبود زونا کمک می‌کند را معرفی می‌کنیم. سعی کنید این مواد غذایی را به صورت روزانه مصرف کنید.

* زیرگروه سدیم آب کرفس یا به عبارتی دیگر نمک خوشه‌ای سدیم مانع از رشد زونا (و دیگر پاتوژن‌ها) می‌شود. نمک‌های خوشه‌ای سدیم نیز خود را به نوروتوکسین‌های ویروسی متصل می‌کنند که مسئولیت بسیاری از موارد را در سلامت عصب به عهده دارند. این نمک‌های خوشه‌ای سدیم نوروتوکسین‌های ویروسی را از بدن خارج می‌کنند به طوری که اعصاب کمتر در معرض زونا که به نوروتوکسین‌ها آسیب می‌زند، قرار گیرند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

نوع بی‌نظیری از ویتامین C در آب کرفس وجود دارد که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و در این صورت سیستم ایمنی بدن می‌تواند زونا را از بین ببرد. این موارد تنها بخشی از تاثیرات آب کرفس بر از بین بردن زونا هستند. آب کرفس از روش‌های دیگر نیز به فرآیند از بین بردن زونا کمک می‌کند.

* زغال اخته وحشی سبب بازسازی سیستم عصبی مرکزی شده و نوروتوکسین‌های زونا را از کبد خارج می‌کند. هم‌چنین زغال اخته وحشی  فلزات سنگین سمی را از مغز و کبد دور می‌کند؛ مغز و کبد محلی است که ویروس زونا از آن تغذیه می‌کند و در نهایت نوروتوکسین‌ها ایجاد می‌شوند که سبب ایجاد بسیاری از علائم و شرایط هستند. زغال اخته وحشی در برخی فروشگاه‌ها به صورت فریزشده یافت می‌شود.

* آمینواسیدها و آنزیم‌های پاپایا یا انبه هندی با یکدیگر ترکیب شده و مواد شیمیایی گیاهی که زیرگروهی ناشناخته است را به وجود می‌آورند؛ این ماده شیمیایی ویروس‌ها را دفع می‌کند. ویتامین C موجود در پاپایا یک سلاح مخفی ضد ویروسی است که به پاکسازی و بازسازی کبد، جایی که ویروس زونا در آن متمرکز شده است، کمک می‌کند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

همچنین پاپایا سیستم عصبی مرکزی را که توسط نوروتوکسین‌ها آسیب دیده‌اند، بازسازی می‌کند. نوع متفاوتی از پاپایا در مکزیک و آمریکای مرکزی وجود دارد که به نام مارادول شناخته می‌شوند. این نوع پاپایا نسبت به نوع هاوایی آن که حاوی آلودگی GMO (محصولات تراریخته) است، ترجیح داده می‌شود.

* سیب‌ باعث دفع ویروس‌ها از مجرای روده و کبد می‌شود. زمانی که پِکتین (کربو‌هیدراتی که در آب محلول است و از برخی میوه‌های رسیده به دست می‌آید) در روده حرکت می‌کند ویروس‌ها و دیگر میکروب‌ها نظیر باکتری، مخمر و کپک قارچی را جمع آوری کرده و از روده خارج می‌کند. بهتر است برای دریافت مواد مغذی بیشتر از سیب قرمز استفاده کنید.

* گلابی کبد را تقویت کرده و همچنین آن را از ویروس زونا پاک می‌کند. گلابی‌ها سبب بازسازی پوشش روده می‌شوند که توسط ویروس زونا آسیب دیده است. ویروس زونا از شیر، پنیر، کره و تخم مرغ تغذیه می‌کند و سپس مواد زائد سمی تولید می‌کند که به مرور زمان لایه‌های پوششی روده را تخریب می‌کنند.

* کنگر فرنگی به پاکسازی کبد از نوروتوکسین‌ها و دِرماتوکسین‌ها کمک می‌کنند که توسط ویروس‌های نظیر ویروس زونا به وجود می‌آیند. بخش قابل مصرف برگ‌های کنگر فرنگی (یا همان برگچه آن) حاوی ترکیبات قلیایی است که پیام‌هایی را به قسمت‌های خاصی از سیستم ایمنی بدن ارسال می‌کند تا از بدن در مقابل مهاجمانی نظیر ویروس زونا محافظت کند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

* موز به دلیل توانایی در کاهش بار ویروسی در بدن، یک ماده غذایی ضد ویروسی قدرتمند با خاصیت ضد التهابی باور نکردنی است. موزها اسیدهای آمینه و نوع مناسب پتاسیم را فراهم می‌کنند تا انتقال‌دهنده‌های عصبی را پس از سوختن توسط نوروتوکسین‌های زونا بازسازی کنند.

* اسفناج محیطی قلیایی در بدن ایجاد می‌کند و عناصر ریزمغذی قابل جذب زیادی را برای سیستم عصبی فراهم می‌کند؛ این کار از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که وقتی ویروس اِپشتِین بار به مرحله چهار برسد سیستم عصبی را مورد هدف قرار می‌دهد. بهترین روش مصرف اسفناج و دریافت مواد مغذی آن مصرف خام آن است.

* مارچوبه دارای ترکیبات شیمیایی طبیعی در گیاهان است که در قسمت پوسته و نوک جوانه این گیاه وجود دارد. این ترکیبات شیمیایی زونا را از بین برده و سبب رشد و تولید دوباره آن می‌شوند. هم‌چنین مارچوبه به صورتی باورنکردنی ماده‌‌ای قلیایی‌کننده است. خاصیت قلیایی‌کننده مارچوبه سبب می‌شود بدن شخصی که توسط زونا یا دیگر تاثیرات جانبی آن اسیدی شده دوباره به حالت طبیعی بازگردد. مارچوبه دارای خواص تصفیه‌کننده خون، لنف و کبد است که آن را به عنوان ماده غذایی ایده‌آل برای کمک به سم‌زدایی تولیدات جانبی ویروس زونا تبدیل می‌کند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

* کاهوها (انواع مختلف برگ‌دار، سبز و قرمز) ضد ویروس هستند. کاهو سبب پاکسازی کبد و سیستم لنفاوی از ویروس زونا شده و خاصیت قلیایی‌کنندگی دارد. کاهوها ترکیبات تسکین‌دهنده‌ای دارند که سبب آرامش عصب‌ها و بدن می‌شوند. این ویژگی برای افرادی که زونا گرفته‌اند و عصب‌هایشان به دلیل وجود ویروس زونا ملتهب شده است بسیار کمک‌کننده است.

* لوبیا سبز حاوی ترکیبات ضد التهابی بر پایه کلروفیل است که برای هر علامت و نشانه‌‌ای که توسط ویروس زونا ایجاد می‌شود، مفید است.

* سیب‌زمینی شیرین به پاکسازی و سم‌زدایی کبد از محصولات جانبی سمی ویروس زونا کمک می‌کند که با گذشت سال‌ها جمع شده و سبب تنبلی در کبد شده‌اند. همچنین سیب‌زمینی شیرین باعث تقویت عصب‌هایی می‌شود که توسط ویروس زونا بسیار آسیب دیده‌اند؛ چرا که نوروتوکسین‌های ویروس زونا سبب التهاب عصب‌ها می‌شوند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

هنگام ابتلا به زونا چه غذاهایی نخوریم؟

غذاهای سرشار از آرژنین

آرژنین آمینو اسیدی است که به تکثیر ویروس زونا کمک می‌کند. شکلات، آجیل و دانه‌ها، کنسرو تن و ژلاتین همگی حاوی مقدار زیادی آرژنین هستند. دیگر مواد غذایی که حاوی آرژنین بسیار هستند و باید از مصرف آن‌ها دوری کرد شامل گوجه، جوانه گندم، جوانه بروکسل و برخی میوه‌ها نظیر انگور، تمشک و بلوبری است.

برخی افراد معتقدند کسانی که دارای ویروس زونا هستند سعی کنند از مواد غذایی حاوی آرژنین کمتر استفاده کنند تا روند بهبود را سرعت بخشند؛ اما با این حال مدارک علمی کافی در این باره در حال حاضر وجود ندارد.
 

غذاهای سرشار از قند

قند برای سیستم ایمنی مضر است. قند زیاد سبب می‌شود که بخش اصلی سیستم ایمنی بدن واکنش نشان ندهد و در نتیجه سرعت سلول‌های سفید خونی که به پاتوژن‌ها حمله می‌کنند، کاهش پیدا کند. علاوه بر مواد غذایی مضر نظیر نوشابه‌های شیرین، آب‌نبات و شیرینی، قند می‌تواند در غذاهایی که بسیار فرآوری شده‌اند نیز پنهان شود.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با ویروس زونا باید مقدار قند مصرفی را کاهش داد. برای انجام این کار برچسب توضیحات روی محصولات غذایی را به دقت بخوانید.
 

کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده

کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده در شاخص گلیسمی رتبه بالایی دارند؛ درواقع بدن این مواد غذایی را به سرعت تجزیه می‌کند. مصرف انرژی سبب تحلیل رفتن سیستم ایمنی و در نتیجه واکنش آن می‌شود. نان سفید، برنج سفید و آرد فرآوری شده برخی از غذاهایی هستند که تاثیر مخربی بر سیستم ایمنی می‌گذارند.

توصیه های ساده و سودمند غذایی برای درمان زونا

پاستا، غلات شیرین و سیب زمینی سفید نیز در این لیست هستند. به صورت کلی باید از مصرف کربوهیدرات‌های اصلاح شده به وسیله کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده اجتناب کرد. اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌های اصلاح شده به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا حملات ویروس زونا را دفع کند. 
 

چربی‌های اشباع شده

از مصرف چربی‌های اشباع شده پرهیز کنید؛ این چربی‌ها اغلب در دمای اتاق جامد هستند. برای کاهش مصرف این چربی‌ها می‌توان مصرف گوشت چرب، کره و پنیر را کاهش داد. روغن پالم و روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده هستند.

مصرف غذاهایی با چربی پایین یا غذاهایی که چربی اشباع نشده دارند، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. دیگر مزیت مصرف نکردن این چربی‌های اشباع شده فعال نشدن ویروس آبله مرغان و در نتیجه آن ویروس زونا است.
 

الکل

الکل واکنش سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد و زمینه را برای پیشرفت ویروس زونا فراهم می‌کند و همچنین روند بهبود را نیز دشوار می‌کند. مصرف الکل سبب اختلال کارکرد میکروبیوم می‌شود. میکروبیوم باکتری مورد نیاز در روده است که به بدن در مقابله با عفونت کمک می‌کند. الکل به ساختارهای خاصی در دستگاه گوارش آسیب می‌زند؛ نظیر سلول‌های اپیتلیال که روده را پوشش می‌دهند، سلول‌های T و نوتروفیل‌ها.

الکل می‌تواند مانع و پوشش میان روده و بقیه اعضای بدن را تضعیف کند. برخی محققان گزارش داده‌اند که پوشش تضعیف‌شده روده به میکروب‌ها، از جمله ویروس‌ها، اجازه می‌دهد که در سیستم گردش خون پخش شوند.
 

عوامل‌ تشدید کننده زونا

– سن‌ بالای‌ ۵۰ سال‌
– استرس ها (پس آرامش دهی فوق العاده تاثیر گذار است)
– بیماری‌ هوجکین (نوعی سرطان عروقی)
– بیماری هایی‌ که‌ باعث‌ کاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
– استفاده‌ از داروهای‌ ضد سرطان
 

پرهیزهای تغذیه ای

– لبنیات
– ترشیجات
– مرغ صنعتی
– ماهی
– گوشت گاو و گوساله
– ساندویچ ها
– شکر
– مواد بسته بندی و تنقلات
– کاهش مصرف گوشت (بخصوص گوشت های آلوده موجود در رستوران ها و مراسم ها)
– پرهیز از خوردن تغذیه بسیار گرم
 

 توصیه های درمانی و تغذیه ای

– تفکیک مزاج گرم و سرد در درمان لحاظ شود و لیکن گرایش مزاجی تمام داروهای گیاهی باید با داروهای خنکی بوده باشد.
حجامت موضعی توسط طبیب حاذق طب سنتی در حوالی تاولها
– درمان فوری یبوست (با شربت سکنجبین عسلی، دمنوش مخلوطی خنمی و پنیرک و بنفشه و گلسرخ همانند دمکردن چای، خوردن سبزی)
– نوشیدن عرق های ترکیبی مثل اسطوخدوس، گل گاوزبان، بادرنجبویه
– نوشیدن داروهای خنک و ضد خارش (مثل کاسنی، شاهتره، همیشه بهار، ختمی، نیلوفر، بید مشک، بید، بنفشه، پنیرک ، عناب ، اسفرزه به روش دم و… )
– ضماد عرق و یا عصاره گیاهان خرفه یا سبزی گشنیز به صورت کوبیده
– دود دادن عنبرنسارا در محل استراحت بیمار (غفلت عجیب مردم از این داروی گیاهی بسیار تاثیرگذار در تمام بیماریها)
– بادرنجبویه – شربت بادام – شربت عسلاب با لیمو – لیموشیرین – لبو – آش برنج گشنیژ- غذاهای گیاهی – روغن گزنه مالیدن در صورت مزاج بلغمی باشد.

1- مشاوره مالیدنی برای زونا: یک فنجان آب سبزی شوید تازه (غیر گلخانه ای) و نصف دیگر فنجان عسل کنار (سدر) مرغوب را بهم زده و مخلوط را جوشانده و سپس در یک ظرف در دار گذاشته و در آن را محکم می بندند . این مرهم روی زونا مالیده و گذاشته شود .

2- مشاوره مالیدنی برای زونا : مازو ۵ گرم + گلنار ۵ گرم + جفت بلوط ۵ گرم + تخم مورد ۵ گرم ، همه را نرم کوبیده و در نصف لیوان سرکه ی انگور پخته و روزی سه مرتبه مالیده شود.

3- مشاوره خوردنی برای زونا: اسطوخدوس ۲۵ گرم + خارخاسک ۲۵ گرم + گل بنفشه ۲۰ گرم + ریشه اریسا ۳۰ گرم ، خارخاسک و اریسا را نیمکوب کرده و دو قاشق غذاخوری در پانصد سی سی آب کمی جوشانده و قبل از غذا دو استکان میل شود.
 

خلاصه توصیه های ساده و سودمند

– آب فراوان بنوشید. نوشیدن مایعات و آب فراوان در طول روز به همراه استراحت کامل، بیماری را بهبود می بخشد.
– از کمپرس آب سرد، لوسیون کالامین، جوش شیرین برای فرونشاندن تاول ها استفاده کنید.
– برای تکسین درد از استامینوفن استفاده کنید. پزشکان مصرف استامینوفن را به عنوان جایگزین آسپرین می دانند.
– شست و شو با آب، بهترین راه تسکین و درمان زوناست. هر چه آب خنک تر باشد احساس بهتری خواهید داشت.
– زخم ها را در معرض هوا قرار دهید و روی آن را باندپیچی نکنید و لباس تنگ نپوشید.
– از گیاه بادرنجبویه کمک بگیرید.
– چنانچه زونا گرفتید گلابی و آب گلابی بخورید.
– جهت کاهش درد بر روی موضع حوله مرطوب بگذارید.
– باید افرادی که استعداد به بیماری زونا دارند. از بیماران مبتلا دوری کنند زیرا احتمال سرایت در آنها بالاست.
– میوه های تازه، عصاره تازه طبیعی سبزیجات و به ویژه آب هویج زیاد بخورید. زیرا بدن به مقادیر فراوان بتا کاروتن بیوفلاوونوئیدها و ویتامین Eنیاز دارد تا با ویروس مبارزه کند.
– برای استفاده از محلول های پوستی حتی با پزشکتان مشورت کنید و از استفاده خودسرانه داروها و پمادها پرهیز کنید.
– فلفل قرمز استفاده کنید.
– گیاه خرفه را امتحان کنید.
– استرس تان را کنترل کنید. دوری از تنش روانی شدت ناراحتی زونا را کم می کند.
 

سخن آخر

از هر سه فرد بالای 50 سال، یک نفر مبتلا به ویروس زونا می‌شود. برای پیشگیری از ابتلا به ویروس زونا می‌توانید واکسن زونا بزنید و همچنین رژیم غذایی خود را بر پایه مواد سالمی که حاوی پروتئین بدون چربی و سبزیجات باشد، تنظیم کنید.

از مصرف غذاهای فرآوری شده و کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده اجتناب کنید. اگر سیستم ایمنی بدن تقویت شده باشد می‌توان با ویروس زونا به خوبی مقابله کرد و از سوی دیگر با وجود سیستم ایمنی قوی می‌توان روند بهبود را نیز سرعت داد.

منبع: سایت دکتردکتر
سایت دکترسلام
سایت نایس کلوب

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها