خانه » همه » مذهبی » دیدن آشنایان و اقوام در برزخ و قیامت

دیدن آشنایان و اقوام در برزخ و قیامت


دیدن آشنایان و اقوام در برزخ و قیامت

۱۳۹۷/۰۹/۲۵


۱۹۴۵ بازدید

با سلام و عرض خسته نباشید

ایا در اخرت این امکان وجود دارد که ما دلمان نخواهد بعضی از دوستان و فامیل از جایگاه ما در انجا(چه بهشت و چه جهنم)مطلع نشوند و هیچ دیداری باهم در انجا نداشته باشیم؟نه ما از حای انها مطلع شویم و نه انها

– طبق روایات اهل بیت علیهم السلام اموات ، در عالم برزخ ، دارای بدنهایی غیر مادّی و شبح گونه ای هستند که با آن ابدان در عالم برزخ زندگی می کنند و همدیگر را نیز می شناسند. در عالم برزخ هر شخصی جایگاه خاصّی برای خود دارد ، که شبها را در آن به سر می برد ؛ امّا روزها عدّه ای از آنها به وادی السّلام منتقل می شوند که بهشت عالم برزخ است و عدّه ای دیگر نیز به وادی برهوت برده می شوند که جهنّم برزخی است. همچنین هر کس ــ اعمّ از مؤمن و غیر مؤمن ــ بسته به عمل و مرتبه ی وجودی خود ، گاه اجازه می یابد تا از اهل خود در دنیا دیدار نماید.
« عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَیَزُورُ أَهْلَهُ فَیَرَى مَا یُحِبُّ وَ یُسْتَرُ عَنْهُ مَا یَکْرَهُ وَ إِنَّ الْکَافِرَ لَیَزُورُ أَهْلَهُ فَیَرَى مَا یَکْرَهُ وَ یُسْتَرُ عَنْهُ مَا یُحِبُّ قَالَ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَزُورُ کُلَّ جُمْعَةٍ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَزُورُ عَلَى قَدْرِ عَمَلِهِ . ـــــــ امام صادق علیه السلام فرمودند:روح مؤمن أهل خود را دیدار می کند و آنچه خوش آیند او باشد می بیند و آنچه خوش آیند او نیست از او نهان داشته می شود، و کافر زیارت می کند اهل خود را و آنچه خوش آیند او نیست می بیند و آنچه خوش آیند او است از او نهان داشته می شود ؛ سپس فرمود: برخی از آنها اهل خود را زیارت می کنند روز جمعه و برخی نیز زیارت می کنند به اندازه عمل خویش.»( بحار الأنوار ، ج 58، ص: 52)
: در قرآن کریم آمده: «کسانی که ایمان آوردند و فرزندان شان به پیروی از آنها ایمان اختیار کردند ما فرزندانشان را در بهشت به آنها ملحق می کنیم، بی آنکه از عمل آنها چیزی بکاهیم». (سوره طور، آیه 21) این نعمت بزرگی است که انسان، فرزندان با ایمان و مورد علاقه اش را در بهشت در کنار خود ببیند و از انس با آنها لذت برد. در روایت ابن عباس از پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله نقل شده است: «هنگامی که انسان وارد بهشت می شود سراغ پدر و مادر و همسر و فرزندانش را می گیرد، به او می گویند: آنها به درجه و مقام و عمل تو نرسیده اند، عرض می کند پروردگارا! من برای خودم و آنها عمل کردم، در این جا دستور داده می شود که آنها را به او ملحق کنید». در هر صورت این احترامی است که خداوند برای پدران صالح قائل می شود که اگر افراد او از نظر عمل کوتاهی و تقصیری داشته باشند می بخشد و ترفیع مقام می دهد و به درجه آنها می رساند. و این موهبت برای افرادای است که در مسیر پدران گام بر می دارند در ایمان از انها پیروی می کنند و از نظر مکتبی به آنها ملحق می شوند. (تفسیر نمونه، ج 22، ص 428 تا 430)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد