خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » روسیه:اوکراین قبلی دیگر وجود خارجی ندارد!/ حمله اوکراین به کشتی روسی با موشک های هارپون/ پیشنهاد نظامی انگلیس به اوکراین برای تغییر معادلات جنگ/ هشدار مسکو درباره رویارویی مستقیم روسیه و آمریکا

روسیه:اوکراین قبلی دیگر وجود خارجی ندارد!/ حمله اوکراین به کشتی روسی با موشک های هارپون/ پیشنهاد نظامی انگلیس به اوکراین برای تغییر معادلات جنگ/ هشدار مسکو درباره رویارویی مستقیم روسیه و آمریکا

1537973 213 - روسیه:اوکراین قبلی دیگر وجود خارجی ندارد!/ حمله اوکراین به کشتی روسی با موشک های هارپون/ پیشنهاد نظامی انگلیس به اوکراین برای تغییر معادلات جنگ/ هشدار مسکو درباره رویارویی مستقیم روسیه و آمریکا

بین الملل تابناک: صد و پانزدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

درخواست بایدن از آمریکایی ها برای عدم سفر به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۳۴

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پی مفقود شدن سه آمریکایی در اوکراین، از آمریکایی‌ها خواست به آن کشور سفر نکنند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت درباره سه آمریکایی ناپدید شده در اوکراین اطلاعاتی دریافت کرده و از آمریکایی‌ها قویا خواست که به آن کشور سفر نکنند.

وی گفت: به من در مورد این موضوع اطلاع داده شده است. ما از موقعیت آنها خبری نداریم، اما می خواهم تکرار کنم: آمریکایی ها اکنون نباید به اوکراین بروند. دوباره می گویم: آمریکایی ها نباید به اوکراین سفر کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که از گزارش‌های مربوط به مفقودی سومین آمریکایی که برای مبارزه با روسیه به اوکراین سفر کرده است، اطلاع دارد.

روسیه:اوکراین قبلی دیگر وجود خارجی ندارد!
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۳۴

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: برای اوکراین دیگر بازگشت به مرزهای قبلی این کشور امکان‌پذیر نیست.

خبرگزاری تاس نوشت: این مقام روس در مصاحبه با شبکه اسکای‌نیوز عربی گفت: اوکراینی که من و شما می‌شناختیم و در مرزهایی که قبلا این کشور در آن قرار داشت، دیگر وجود ندارد و هرگز نیز وجود نخواهد داشت. این موضوع روشن است.

در همین حال «لئونید پاسچنیک» رئیس‌جمهوری خودخوانده لوهانسک گفت این کشور ممکن است درباره الحاق به روسیه همه‌پرسی برگزار کند.

رئیس جمهوری دونتسک نیز گفت، زمانی که جمهوری دونتسک مرزهای خود را مطابق با قانون اساسی بازگرداند، موضوع پیوستن به روسیه «به اولویت شماره یک تبدیل خواهد شد».

بعلاوه مقامات دولت نظامی- مدنی منطقه خرسون که از اواسط ماه مارس تحت کنترل روسیه بوده، بارها تاکید کرده که این منطقه نیز به دنبال ملحق شدن به روسیه است.

همچنین یک مقام ارشد در منطقه به نام زاپوروژیه گفت که این منطقه امیدوار است به روسیه بپیوندد و بخشی از ناحیه فدرال جنوبی آن شود.

شولتس: مذاکره با پوتین “ضروری” است
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۳۰

صدراعظم آلمان با تاکید بر این که مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه “ضروری” است متعهد شد به حفظ تماس‌ها با مسکو ادامه خواهد داد.

خبرگزاری آلمان به نقل از اولاف شولتس، صدراعظم المان گزارش داد: صحبت با پوتین کاملاً ضروری است. من و رئیس جمهور فرانسه (امانوئل ماکرون) به این کار ادامه خواهیم داد.

شولتس گفت، روسیه باید از طرح خود برای «تسخیر بخشی از اوکراین از طریق خشونت» و «مفهوم امپریالیستی تغییر مرزهای کشورها» دست بردارد. این یک توهم است و من این را به پوتین منتقل کردم.

رهبر آلمان گفت: «برای مثال، تحریم‌ها علیه روسیه تا زمانی که این کشور به توافقی عادلانه با اوکراین نرسد، پابرجا خواهد ماند. هیچکس نمی‌تواند شرایط صلح را به اوکراین دیکته کند. شرایط صلح توسط مردم، پارلمان و رئیس جمهور اوکراین تعیین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که آلمان به اوکراین قول استفاده از هویتزر و سایر تسلیحات را داده است.

صدر اعظم آلمان بدون اشاره به تاریخ مشخصی افزود: «در زمان مناسب این سلاح‌ها خواهد رسید».

صدر اعظم آلمان روز پنجشنبه به همراه رهبران فرانسه، ایتالیا و رومانی از کی‌یف بازدید و با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد.

این اظهارات شولتش درحالی ایراد شده که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پس از سفر رهبران اروپا به کی‌یف در کنفرانسی خبری گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هنوز هیچ برنامه‌ای برای مذاکره با اولاف شولتس و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا ندارد.

وی اما تاکید کرد، رئیس جمهور فرانسه یکی از طرفداران صحبت درباره اختلافات و حل مسائل از طریق گفت‌وگو است و مسکو برای این رویکرد ارزش و احترام قائل است.

آمادگی مرکل برای میانجیگری در جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۲۸

صدر اعظم سابق آلمان پیشنهاد میانجیگری بین روسیه و اوکراین برای پایان دادن به جنگ چند ماهه در اوکراین را داد.

به گزارش اینترفاکس، آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان در سخنانی آمادگی خود را برای میانجیگری در مناقشه روسیه و اوکراین اعلام کرد.

مرکل در مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی “RND” گفت که در آینده آماده است به عنوان میانجی برای حل مناقشه بین روسیه و اوکراین عمل کند.

وی گفت که اندکی قبل از ترک سیاست، تلاش کرده راه‌حل‌هایی برای بحران اوکراین بیابد، اما موفق نشده است.

مرکل همچنین این ادعا را که رهبری روسیه منتظر خروج وی از پست صدراعظمی آلمان برای آغاز حمله به اوکراین بوده تکذیب کرد.

پیشنهاد نظامی انگلیس به اوکراین برای تغییر معادلات جنگ
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۲۸

«بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس عصر روز جمعه (دیروز) در دومین سفر به اوکراین، پیشنهاد کمک نظامی جدیدی را به رئیس جمهور این کشور ارائه کرد.

در حالی که انگلیس تلاش می‌کند در حمایت از اوکراین علیه روسیه نقش رهبرگونه‌ای در میان کشورهای غربی داشته باشد، بوریس جانسون بار دیگر با هدف «تغییر معادله» جنگ، به کی‌یف رفت.

سفر شتاب‌زده و از پیش اعلام نشده جانسون به اوکراین در حالی انجام شده که اتحادیه اروپا با اعطای وضعیت نامزدی عضویت کی‌یف موافقت کرده و تکاپوی بروکسل و واشنگتن برای حمایت از اوکراینی‌ها افزایش یافته است.

به نوشته روزنامه «تایمز» انگلیس، جانسون در ملاقات با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پیشنهاد کرد که ارتش انگلیس ظرف ۱۲۰ روز، آموزش نظامی برای ۱۰ هزار سرباز اوکراینی فراهم کنند.

نخست‌وزیر انگلیس که دو روز بعد از سفر سران فرانسه‌، آلمان، ایتالیا و رومانی به کی‌یف وارد این شهر شد، به زلنسکی وعده داد:‌ «ما در کنار شما خواهیم بود تا به پیروزی نهایی دست پیدا کنید».

 

اوکراین: توپخانه روسیه 15 برابر برتری بیشتری دارد
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۲۷

«دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین گفت که روسیه در مهم‌ترین بخش‌های جبهه نبرد و در بخش توپخانه‌ای 15 برابر از اوکراین برتری بیشتری دارد.

وی که این سخنان را در مقاله‌ای در مجله آمریکایی Foreign Affairs مطحر می‌کرد نوشت: «توپخانه روسیه به صورت میانگین 15 برابر برتر از تسلیحات ما در مهمترین بخش‌های جبهه بوده و برخی از سامانه‌های موشکی آمریکا برای پیروزی کافی نیست».

کولبا اضافه کرد: «باید بسیار پیشتر به اوکراین کمک می‌شد و کمک‌های کنونی نیز بسیار کم بوده و کی‌یف نیاز شدیدی به تسلیحات سنگین از منابع مختلف دارد».

دانمارک سفیر روسیه را احضار کرد
۱۴۰۱/۰۳/۲۸ – ۱۳:۲۶

نیروهای مسلح دانمارک اعلام کردند که یک کشتی جنگی روسی روز جمعه آب‌های منطقه‌ای شمال جزیره بورنهولم در دریای بالتیک را نقش کرده است.

در پی این رویداد، وزارت خارجه دانمارک نیز روز جمعه سفیر روسیه در این کشور را احضار کرد.

چند روز پیش بود که دولت دانمارک تصمیم گرفت به سیاست دفاعی اتحادیه اروپا بپیوندد که نشان‌دهنده جدیدترین تغییرات در میان کشورهای شمال اروپا برای تقویت روابط نظامی بعد از حمله روسیه به اوکراین است. دانمارک تنها عضو اتحادیه اروپاست که تاکنون بخشی از سیاست دفاعی و امنیتی این اتحادیه نبوده است.

دانمارک یکی از اعضای مؤسس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، اما بزرگترین قدرت نظامی این ائتلاف یعنی آمریکا، به متحدان اروپایی هشدار داده است که باید مسئولیت بیشتری در قبال امنیت خود بپذیرند.

پیش از این نیز نیروی دریایی دانمارک در بحبوحه بحران اوکراین، پیشرفته‌ترین موشک دوربرد خود را که از روی یک ناوچه پرتاب شد، آزمایش کرد.

توقف ارسال پهپادهای آمریکایی به اوکراین

طرح دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای ارسال پهپادهای نظامی به اوکراین به دلیل نگرانی از دسترسی روسیه به فناوری نظارتی این پهپادها متوقف شده است.

به گزارش رویترز، مقامات آگاه اعلام کردند، نگرانی‌ها از دسترسی روسیه به فناوریی راداری و نظارتی پهپادهای ‌ام کیو – ۱ سی در طول بازبینی ارائه این تجهیزات به اوکراین در پنتاگون مطرح شده است.

اکنون مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا درحال بررسی ارسال این پهپادها به اوکراین هستند.

پهپادهای پیشنهادی می‌توانند تا ۳۰ ساعت در هوا بمانند، داده‌های اطلاعاتی زیادی جمع‌آوری کنند و تا هشت موشک هل فایر را حمل کنند. طبق اسناد ارتش آمریکا، ارزش هر پهپاد حدود ۱۰ میلیون دلار برآورد شده است.

در این گزارش آمده است که مقامات در حال بررسی تعویض تجهیزات راداری و حسگرهای فعلی پهپادها با فناوری قدیمی‌تر و آسانتر هستند اگرچه انجام چنین اقدامی ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

هشدار مسکو درباره رویارویی مستقیم روسیه و آمریکا

آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا گفت که ارسال تسلیحات گسترده آمریکا به اوکراین و تقویت تسلیحاتی این کشور راهی مستقیم برای رویارویی نظامی بین مسکو و واشنگتن است.

به گزارش خبرگزاری تاس، آنتونوف در مقاله خود در رسانه آمریکایی نیوزویک نوشت: کوته بینی آمریکا در شرایط کنونی دیده می‌شود. مقامات محلی به تحمیل شکست راهبردی بر روسیه تمایل دارند و با تقویت کی‌یف با سلاح، خطر تشدید تنش‌ها را افزایش می‌دهند. این راه یک رویارویی مستقیم نظامی بین قدرت‌های بزرگ هسته‌ای با عواقب غیر قابل پیش بینی را به دنبال دارد.

این درحالی است که جان کربی هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای ارتباطات راهبردی گفت که دولت جو بایدن به ارائه کمک‌های نظامی قابل توجه به اوکراین با سرعت بالا تا زمانی که روسیه جنگ را متوقف کند، ادامه خواهد داد.

این مقام آمریکایی ادعا کرد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هیچ نشانه‌ای از تصمیم خود برای پایان جنگ و مذاکره با حسن نیت نشان نداده است و تا زمانی که این اتفاق رخ دهد ما متعهد به کمک به نیروهای اوکراینی برای دفاع از خود باقی می‌مانیم.

کربی تاکید کرد که درگیری با روسیه می‌تواند یک روند طولانی باشد اما کمک‌های اضافی از جانب کنگره در این مرحله ضروری نیست.

حمله اوکراین به کشتی روسی با موشک های هارپون

اوکراین روز جمعه مدعی شد، نیروی دریایی این کشور کشتی یدک کش روسیه که حامل مهمات، اسلحه و نیرو به جزیره مار بوده است را با موشک‌های هارپون هدف قرار داده است.

به گزارش الجزیره، اداره ارتباطات راهبردی نیروهای مسلح اوکراین ادعا کرد که کشتی یدک کش “اسپاساتل واسیلی بخ ” را با دو موشک هارپون هدف قرار داده است.

در صورت تایید این حمله، این اولین باری است که اوکراین یک کشتی روسیه را با این نوع موشک‌های ضد کشتی غربی هدف قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا، پیش از این بن والاس، وزیر دفاع انگلیس روز چهارشنبه گفت این کشور در حال بررسی برنامه‌هایی برای ارسال موشک‌های ضدکشتی بیشتری به اوکراین است که قبلاً وعده آن را داده بود.

همچنین وزیر دفاع اوکراین در ماه جاری اعلام کرده بود که کشورش موشک‌های ضدکشتی هارپون ساخت آمریکا را تحویل گرفته است.

لاوروف: انگلیس می‌خواهد روسیه را به زانو در بیاورد

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت در حالی که لندن می‌خواهد روسیه را به زانو در بیاورد، هیچ راهی برای بهبود روابط روسیه و انگلیس وجود ندارد.

وی که با شبکه بی‌بی‌سی درباره وضعیت وخیم روابط میان روسیه و انگلیس صحبت می‌کرد، گفت: «من فکر نمی‌کنم هیچ فضایی برای مانور دادن وجود داردچون هم “بوریس جانسون” نخست وزیر و هم “لیز تراس” وزیر امور خارجه انگلیس آشکارا گفته‌اند ما باید روسیه را شکست دهیم. ما باید روسیه را به زانو در آوریم».

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به این سوال که مسکو در حال حاضر انگلیس را چگونه می‌بیند گفت: «کشوری که یک بار دیگر تلاش می‌کند تا منافع مردمش را برای جاه‌طلبی‌های سیاستمداران قربانی کند، سیاستمدارانی که فقط درباره انتخابات آتی و نه چیز دیگری فکر می‌کنند».

انگلیس از جمله کشورهایی است که تحریم‌های گسترده‌ای را علیه روسیه در پاسخ به حمله مسکو به اوکراین اعمال کرده است. علاوه بر آن، لندن تسلیحات گسترده‌ای از جمله موشک‌های زمین به هوا و موشک‌های ضد تانک برای اوکراین ارسال کرده است.

لیز تراس ماه پیش گفته بود که اقدامات روسیه در اوکراین باید با زور جواب داده شود.

وی گفته بود: «ما باید در این موضوع مصمم باشیم که پیروزی اوکراین با کمک‌های نظامی و تحریم‌ها را تضمین کنیم. حالا دیگر نمی‌توانیم پایمان را از روی پدال گاز برداریم».

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد