عصراسلام: گاناش یک واژهی فرانسوی است؛ و در واقع کرمی متشکل از شکلات و خامه و برخی افزودنیهای معطر، وانیل، کره تهیه میشود؛ این کرم متناسب با غلظتی (غلیظ بودن شکلات و خامه) که دارد جهت تزیین انواع کیکها استفاده میشود.
با استفاده از گاناش میتوان کیکها را لایه بندی و روکش کرد که این کار هم باعث خوشمزه تر شدن لایه های کیک و هم بمنظم و دقیق لایه بندی شدن آن میشود.
طرز تهیه گاناش با پودر کاکائو
مواد لازم:
خامه: ۲۰۰ گرم
کره: ۲۰ گرم
وانیل: ۱ پینچ
پودر کاکائو: به مقدارلازم
طرز تهیه:
ابتدا خامه، کره و وانیل را در یک تابه و یا شیرجوش نچسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار میدهیم. حرارت باعث شل شدن خامه و هم چنین ذوب شدن کره می شود. به آرامی مواد را هم میزنیم و هنگامی که مخلوط شدند اجازه میدهیم تا به نقطهی جوش برسند و سپس پودر کاکائو را اضافه میکنیم.
در مرحله بعد مایع را از روی حرارت برمیداریم و انقدر هم میزنیم تا مایع یکدست شود.
گاناش ما تقریبا آماده است اما برای فرم دادن به آن باید با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۸ دقیقه به خوبی آن را هم بزنید. زمانی که رد پره های همزن بر روی آن افتاد گاناش شما آماده است و میتوانید با استفاده از قیف یا قالب از آن استفاده کنید.
در صورتی که گاناش شما رقیق و شل شد، آن را دور نریزید با چند ترفند میتوانید آنرا غلیظتر کنید.
اضافه کردن شکلات، خنک کردن یا هم زدن بیشتر:
۱- برای یک گاناش غلیظ تر از کرم شکلاتی بیشتری استفاده کنید.
شکلاتهای سفید یا شکلات های شیری نسبت به شکلات تلخ غلظت کمتری دارند. برای غلیظتر بودن و غلظت بیشتر گاناش، با نسبت ۲ به ۱ از شکلات و خامه استفاده کنید. برای یک روکش خامه مانند از نسبت یک به یک و برای یک لایه شل و آبکی از نسبت ۱ به ۱.۵ استفاده کنید.
۲- اگر در محیط گرمی کار میکنید، شکلات بیشتری به گاناش اضافه کنید.
دمای بالا باعث روان شدن گاناش می شود. اگر می دانید که دما در حدی است که باعث شل شدن بیشتر گاناش می شود، ۵۰ تا ۸۵ گرم شکلات به گاناش اضافه کنید.
– اگر می خواهید گاناش شکلاتی را بین لایههای کیک بریزید، حتماً کمی شکلات اضافه به آن اضافه کرده تا لایه ها به هم بچسبند و شل نباشند.
۳- گاناش را سرد کرده و هم بزنید تا خامهای شکل شود.
پلاستیکی را روی ظرف کشیده و گاناش را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید، سپس آن را با همزن دستی یا همزن برقی هم زده تا رنگ روشن تری به خود بگیرد. گاناش هم زده شده را بین لایه های کیک بریزید و یا روی کیک را تزئین کنید.
۴- ظرف گاناش را داخل یخچال گذاشته تا غلیظتر شود.
اگر وقت دارید، گاناش را با پلاستیک بپوشانید و برای یک ساعت دیگر داخل یخچال قرار دهید. پس از نیم ساعت آن را هم زده و دوباره داخل یخچال بگذارید.
– ممکن است بعد از سپری شدن چند ساعت، گاناش تغییری نکند و غلیظ تر نشود. در این حالت باید گاناش را دوباره گرم کرده و شکلات بیشتری به آن اضافه کنید.
گرم کردن دوباره و غلیظ کردن گاناش
۱- گاناش را روی اجاق یا داخل مایکروویو گرم کنید.
اگر از اجاق استفاده می کنید، گاناش را داخل ماهیتابه ریخته، روی شعله ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. اگر از مایکروویو استفاده میکنید، گاناش را داخل کاسهای ریخته و ۱۵ ثانیه گرم کنید. بین این ۱۵ ثانیه گاناش را هم زده و این کار را تا جایی ادامه دهید تا کل گاناش گرم شود.
۲- ۲۸ گرم شکلات به گاناش اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن شکلات، گاناش را دوباره گرم کرده تا شکلات اضافه به خوبی با گاناش ترکیب شود.
– اگر بر حسب تصادف گاناش بیش از حد غلیظ شد، ۲۸ گرم خامه هم به آن اضافه کنید.
۳- اگر غلظت کم بود، کم کم به آن شکلات اضافه کرده تا به غلظت مناسب برسید.
اگر ظرف را روی اجاق گرم می کنید، شعله را کم کرده و آن را هم بزنید تا گاناش نسوزد.
– در مایکروویو هم مواظب باشید تا گاناش سفت و محکم نشود.
۴- اجازه دهید تا گاناش خنک شود، سپس از آن استفاده کنید.
فنتریکس