خانه » همه » مذهبی » غلبه بر ترس از آزار جن مکان جن

غلبه بر ترس از آزار جن مکان جن


غلبه بر ترس از آزار جن مکان جن

۱۳۹۷/۱۰/۱۹


۵۲۸۵ بازدید

سلام واقعادرخانه هایمان یاجای دیگرجن دارد؟ ازموقعی که شنیدم جن هست اعصابمومختل کرده میترسم جای تنهایاتاریک برم دلیل دیگرترسم ازتاریکی یادشب اول قبروچهره ترسناک نکیرومنکرمیفتم وقتی توجای تاریک وتنهاباشم فکرمیکنم الان باچهره وحشتناکی روبه رومیشم یاجن یاروح کمکم کنید؟ لطفاهر۲سوال راپاسخ دهیدباسپاس

سوال اول :
این که جن در کجاى زمین قرار دارد؟ به طور واضح و مشخص مطرح نشده است، هر چند برخى از روایات به اماکنى که جنیان در آنجا حضور بیشترى دارند اشاره شده است. آنچه که مسلم است جن نیز مانند انسان موجودى است جسمانى با این تفاوت که انسان از خاک وجن از آتش است. طبعا همان طور که انسان داراى روح است جن نیز روح دارد و از آنجا که میان روح و بدن رابطه اى نزدیک وجود دارد، مى توان تصور کرد که – چنان که برخى از انسان ها با ریاضت واجد شرایط سیر روحى در عوالم دیگر مى شوند – براى جن نیز در شرایط خاص روحى این امکان هست که روح آنها گاهى با عالم بالا تماس حاصل کند اما به هر روى مکان اصلى آنها همین زمین است و حتى تماس با عالم بالا نیز طبق برخى آیات قرآن پس از تولد حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله براى آنها ممنوع شده است (نگا: معارف قرآن، ص311 – 309).البته برخى از روایات به اماکن خاصى اشاره کرده اند که جن در آنجا حضور بیشترى دارد و گویا مانند موطن اصلى آنها تلقى مى شود، بیابان ها، مناطق خلوت، مکان هاى نجس، محل دفن مردگان و مانند آن… .در این باب اگر با زبان عربى آشنایى داشته باشید کتاب هاى ذیل خواندنى است:
1- الجن فى الکتاب والسنه، اعداد ولى زاربن شاه زالدین، دارالبشائر الاسلامیه، بیروت، چاپ اول 1996 م ، ص 94 – 88 و بقیه کتاب در مورد مختصات و ماهیت جن.
2- الجن فى القرآن والسنه، عبدالامیر على مهنّا، مؤسسه الاعلمى للمطبوعات، بیروت، چاپ اول، 1992م ، ص 33 – 31 و بقیه مباحث هم خواندنى است.
3- الجن بین الاشارات القرآنیة وعلم الفیزیاء، عبدالرحمن محمد الرفاعى، مکتبه مربوسى الصغیر، چاپ اول 1997م
4- جن و شیطان، علیرضا رجالى تهران، نشر نبوغ، (منبع فارسى).
سوال دوم:
ابتدا نکاتی در مورد ترس از جن و راههای نجات از شر جنیان مطرح می‌کنیم و و در ادامه چند توصیه روانشناختی را ذکر خواهیم کرد که بکارگیری انها نیز در کنترل ترس مفید است.در رابطه با این مساله فی الجمله مورد پذیرش است که جن توانایی آزار به انسان را دارد؛ ولی باید به این نکات نیز توجه داشت که : 1- غالبا جن‌ها بدور از اجتماعات انسانی زندگی می‌کنند. 2- همة جن‌ها شرور و آزاردهنده نیستند؛ بلکه در میان آنها جن‌های صالح و مومن نیز وجود دارند.
3- جن‌های شرور نیز معمولا تا زمانی که از سوی انسانها اذیتی نبینند، به آنها آسیبی وارد نمی‌کنند.
4-هزینه ظهور یا اذیت رساندن توسط جن برای آنها بسیار بالا و علی الظاهر موجب از بین رفتن خودشان میشود.
5- بر فرض هم که جن شرور بخواهد بر انسان اذیت کند راههایی برای در امان ماندن از آنها وجود دارد که انسان می تواند با استفاده از آنها، خود را از شر جنیان نجات دهد. از این رو اگر انسان راههای امنیت و رهایی از جنها را بشناسد، دلیلی برای ترس و وحشت باقی نمی‌ماند. در حدیثی که از امام علی علیه‌السلام نقل شده می‌خوانیم که: «لَا یَنْبَغِی لِلْعَاقِلِ أَنْ یُقِیمَ عَلَى الْخَوْفِ إِذَا وَجَدَ إِلَى الْأَمْنِ سَبِیلا = = سزاوار نیست برای عاقل اینکه در ترس باقی بماند هنگامی که به سوی امنیت راهی پیدا کند»( عبدالواحد تمیمی آمدی، تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص263) . شاید در زمینه ترس از جن بتوان از این حدیث این‌گونه استفاده کرد که اگر راهی برای رسیدن به امنیت وجود دارد دلیل برای ترس باقی نمی‌ماند بلکه انسان عاقل باید سعی کند این راه امن را طی کند تا به آرامش برسد.
شیوه‌های در امان ماندن از شر جن :
در اینجا چند نمونه از شیوه‌هایی را که می‌توانند باعث در امان ماندن انسان از آسیب جن و در نتیجه رفع ترس شود، ارائه می کنیم :
1- دعا از شیوه‌های بسیار موثری که برای کاهش ترس در انواع موقعیت‌ها می‌توان از آن استفاده نمود؛ این است که انسان با یقین قلبی و با تمام وجود، به خدا توجه کرده و از او درخواست کمک نماید. در دعا انسان دست نیاز را به سوی قدرتمندترین موجود دراز می کند، از کسی کمک می‌خواهد که هیچ کس توان مقابله با او را ندارد, کسی که مکان و زمان برای او مطرح نیست و همیشه و همه جا حاضر است، درمتون دینی دعاهای متعددی در مواجهه با موقعیت‌‌های مختلف ترس آور, وارد شده است. در اینجا به عنوان نمونه یک روایت را ذکر می‌کنیم. در روایتی که سماعه از امام صادق علیه السلام نقل کرده است. ایشان فرموده‌اند:هنگامی که از پیش‌آمدی ترسیدی بگو اللَّهُمَّ إِنَّکَ لَا یَکْفِی مِنْکَ أَحَدٌ وَ أَنْتَ تَکْفِی مِنْ کُلِّ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ فَاکْفِنِی کَذَا وَ کَذَا ( به‌جای کذا و کذا گرفتاری خود را ذکر کند) و د رحدیث دیگراست که فرمود:می‌گویی: یَا کَافِیاً مِنْ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ لَا یَکْفِی مِنْکَ شَیْ ءٌ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ اکْفِنِی مَا أَهَمَّنِی مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ. (ر.ک: الکافی، ج 2، ص 558.)
2- پناه بردن به خدا برای دوری از اجنه اذیت کننده، باید به خداوند پناه برد وبا خواندن آیات الهی به ویژه سوره قل اعوذ برب الفلق و قل اعوذ برب الناس وتوسل به پیامبر صلی الله علیه وآله واهل بیت علیهم السلام آن حضرت شرآنها را از خود دور نمود مراجعه به دعا نویس معتبر نیز میتواند در حل این مشکل کمک کند برای دفع اجنه خواندن این آیه وارد شده که باید فرد دست راستش را روی سرش گذاشته واین آیه رو بخواند أَ فَغَیْرَ دِینِ اللَّهِ یَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ خواندن این دعا نیز خوبه أَعُوذُ بِکَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِی لَا یُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ وَ ذَرَأَ وَ بَرَأَ وَ مِنْ شَرِّ ما یَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ مِنْ شَرِّ ما یَعْرُجُ فِیها وَ مِنْ شَرِّ مَا یَلِجُ فِی الْأَرْضِ وَ مِنْ شَرِّ ما یَخْرُجُ مِنْها وَ مِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ شَرِّ الطَّوَارِقِ إِلَّا طَارِقاً یَطْرُقُ بِخَیْرٍ یَا رَحْمَان .«خواندن این دعا برای دفع شیاطین واجنه سفارش شده است:اعُوذُ بِنُورِ وَجْهِ اللَّهِ وَ کَلِمَاتِهِ التَّامَّاتِ الَّتِی لَا یُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ مِن شَرِّ مَا ذَرَأَ فِی الْأَرْضِ وَ ما یَخْرُجُ مِنْها وَ مِنْ شَرِّ ما یَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما یَعْرُجُ فِیها وَ مِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ مِنْ شَرِّ طَوَارِقِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ إِلَّا طَارِقاً یَطْرُقُ بِخَیْرٍ یَا رَحْمَان» (بحارالأنوار ج : 91 ص : 216)همچنین خواندن این دعا که مضمون آن شبیه دعای قبل است نیز وارد شد:أَعُوذُ بِکَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ اللَّاتِی لَا یُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ وَ بَرَأَ وَ ذَرَأَ وَ مِنْ شَرِّ مَا یَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ وَ مِنْ شَرِّ مَا یَعْرُجُ فِیهَا وَ مِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ فِی الْأَرْضِ وَ مِنْ شَرِّ مَا یَخْرُجُ مِنْهَا وَ مِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ طَارِقٍ إِلَّا طَارِقاً یَطْرُقُ بِخَیْرٍ یَا رَحْمَانُ (بحارالأنوار ج : 60 ص : 283)در روایت دیگری که به طور کلی در مورد ترس، از امام صادق علیه السّلام وارد شده است می‌خوانیم:… شگفتم از آنکه می‌ترسد چرا پناه نمى برد بفرموده خداى عز و جل حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ خداوند ما را بس است و چه وکیل خوبى است زیرا شنیدم خداى جل جلاله بدنبال آن میفرماید: بواسطه نعمت و فضلى که از طرف خداوند شامل حالشان گردید باز گشتند و هیچ بدى بآنان نرسید (خصال-ترجمه فهرى ج 1 ص240- 241 )
چند توصیه روانشناختی :
1- معمولا یکی از مهمترین عوامل ترس از جن، سخنان و داستان‌های عجیب از جنیان است، که در محافل انس و گفتگو با همسالان مطرح می‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود مراقب شب‌نشینی‌ها باشید و در صورت مواجهه با چنین گفت‌وگوهایی، سعی کنید مسیر آن را تغیییر دهید تا چنین ترس‌هایی ایجاد نشود
. 2- ورزش، تفریح سالم و ارتباط با دوستان متعهد را فراموش نکنند.
3- از تکنیک پرت کردن حواس در موقع ترس از جن استفاده نمایید.در خیلی از موارد فرد بدون اینکه با جن مواجه شود با خود فکر و خیالاتی در مورد جنیان می‌کند و در نتیجه دچار هراس می‌گردد، از این رو برای رفع چنین هراس‌هایی توصیه می‌شود که اولا به این‌گونه مسائل فکر نکند؛ ثانیا در صورتی که به چنین افکار و خیالاتی مبتلا شد، سعی نماید با انجام کارهای خاصی از قبیل تلفن کردن به دوست، خواندن قرآن، ملاقات با دوستان، نگاه کردن به فبلم جذاب، فکر کردن به خاطرات شیرین و … حواس خود را از این افکار و خیالات دور کند تا دچار هراس نگردد.
4- یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث ترس از جن شود، احساس عدم امنیت است. این که انسان همواره بخاطر جن امنیت خود را در خطر ببیند، دچار وحشت و هراس می‌شود، از این رو توصیه می‌شود با کسب امنیت ( از طریق دعا و پناه بردن به خدا که در بالا توضیح داده شد) ترس خود را از بین ببرند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد