خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » نمایش علنی اختلاف سران ورزش ایران جلوی چشم مقام آسیایی/ ذبح منافع ملی با تعطیلی دیپلماسی

دانلود کتاب های امتحان شده

نمایش علنی اختلاف سران ورزش ایران جلوی چشم مقام آسیایی/ ذبح منافع ملی با تعطیلی دیپلماسی

سرانجام پس از ۱۰ماه از آغاز کار دولت ابراهیم رییسی، پرده تظاهر در مناسبات وزارت ورزش و حمید سجادی با کمیته ملی المپیک و صالحی امیری افتاد و اختلافات شدید دو طرف عیان شد.

به گزارش تابناک ورزشی؛ جبهه بندی دو نهاد اصلی متولی ورزش ایران درست حین سفر یک مقام عالی‌رتبه ورزش قاره آسیا به تهران رخ داده است که می‌تواند اتفاقی هم نباشد! شکافی عمیق که بار دیگر به انتخابات پیش روی کمیته ملی المپیک مرتبط است و به نظر می‌رسد دو طرف تعارفات را کنار گذاشته و جنگ را علنی کرده اند. 

نمایش علنی اختلاف وزارت ورزش و کمیته المپیک جلوی چشم مقام آسیایی

 

جرقه آتش اختلاف در مجمع انتخابات سوارکاری با اشتباه وزارت ورزش

مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری قرار بود روز شنبه 21 خرداد ماه برگزار شود اما وزارت ورزش و جوانان در کمال تعجب روز قبل از آن یعنی جمعه اعلام کرد که زمان برگزاری مجمع به روز سه‌شنبه 31 خرداد موکول شده است. امور مجامع دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی دلیل این تعویق ده روزه را بررسی و رسیدگی به ادعاها و شکایات واصله برخی کاندیداهای احراز پست ریاست این فدراسیون اعلام کرد که البته موضوعی طبیعی است اما چرا باید این اعلامیه یکروز قبل از برگزاری مجمع و حضور اکثر اعضای آن در تهران منتشر شود؟

 

لغو دقیقه نودی مجمع و تقابلی که آشکار شد

آیا طی یکماه اخیر فرصت نبود که زمان لازم برای این بررسی‌ها به فدراسیون مربوطه اعلام شود؟ تعلل وزارت ورزش در اینکار چه دلیلی داشته است؟ لغو مجمع آن هم در شرایطی که دهها بلیت پرواز از استان ها به مقصد پایتخت رزرو شده و هتل محل اسکان مهمانان نیز تعیین شده است، غیر از تحمیل هزینه نجومی به پیکره فدراسیون نحیف ورزشی، نشان از بی‌برنامگی مسوولان مربوطه دارد.

 

بستن درب سالن؛ لجبازی متقابل وزارت ورزش و مقامات فدراسیون

با وجود اعلام تعویق انتخابات، مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ساعت 10 صبح روز گذشته (شنبه) در سالن جلسات کمیته ملی المپیک آغاز شد. نکته قابل تأمل اینجاست که همانند سایر مجامع قرار بود انتخابات فدراسیون سوارکاری در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شود اما زمانی که اعضای مجمع قصد حضور در سالن را داشتند، با درِ بسته مواجه و اعلام  شد وزارت ورزش و‌ جوانان اجازه ورود اعضا را نداده است! بعد از این و با هماهنگی کمیته ملی المپیک، این مجمع انتخاباتی در سالن جلسات این کمیته برگزار شد.

همه این اتفاقات درحالی رقم خورده که مرجع تامین بودجه فدراسیون‌ها در ورزش ایران؛ وزارت ورزش است و حتی در صورت ادامه حضور تیم مدیریتی فعلی، مخارج سنگین اداره فدراسیون و حضور در رقابت های مختلف از چه محلی تامین خواهد شد؟ در واقع دود این آتش به چشم ورزشکاران و اهالی این رشته به اصطلاح لاکچری خواهد رفت.

 

تحریم بی‌اثر وزارت ورزش و تقلیل شان دولت در مجامع ورزشی

موضوع اصلی و بحث برانگیز در این انتخابات این بود که هیچ نماینده‌ای از وزارت ورزش و جوانان در مجمع حاضر نشد و به نمایندگی از کمیته ملی المپیک نیز طاهره طاهریان، نایب رئیس کمیته در مجمع شرکت کرد. طاهریان با رأی اعضای شرکت کننده به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد ولی ریاست مجمع را قبول نکرد و ناصر رزاقیان، یکی از اعضای مجمع ریاست مجمع را برعهده گرفت.

حضور نماینده کمیته ملی المپیک برای مجامع جهانی مُهر تأییدی بر صحت و درستی انتخابات است و کار وزارت ورزش برای لغو احتمالی این انتخابات را غیرممکن کرد.

این موضوع باعث شد صحبت‌های اخیر مبنی بر اختلاف بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان، بیش از گذشته رنگ واقعیت بگیرد. کاش مسوولان هردو ارگان ورزشی کشور، حساسیت شرایط را درک کنند و منافع ملی را در این اختلاف ذبح نکنند.

 

تحریم نشست با المسلم از سوی وزارت ورزش؛ نمایش علنی اختلاف

در ادامه ساعتی بعد جلسه حسین المسلم، دبیرکل شورای المپیک آسیا و‌ رئیس فدراسیون جهانی شنا و حیدر فرمان، رئیس انجمن بین‌المللی کوراش و مدیر بازی‌های آسیایی و دپارتمان ورزش شورای المپیک آسیا و رؤسای فدراسیون‌ها در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد که غیبت وزیر ورزش به عنوان عالی‌ترین مقام ورزش و حتی عدم‌ حضور معاونان و مدیران ورزش در این جلسه مهم شائبه اختلافات را بیشتر کرد.

نمایش علنی اختلاف وزارت ورزش و کمیته المپیک جلوی چشم مقام آسیایی

 

این اقدام تلافی‌جویانه و انتقامی در حالی که وزارت ورزش باید حافظ منافع ملی و مصالح ورزش کشور باشد، جای هیچ دفاعی ندارد. کاش مسوولان ارشد ورزش ایران، اختلاف نظرها را در اتاق در بسته رفع کنند و از نمایش عمومی آن خودداری کنند.

در این میان عده‌ای هم معتقدند که حضور المسلم در این تاریخ و رقم خوردن اتفاقات سریالی دیروز، چندان هم اتفاقی نبوده و حالا یک پیام آماده‌باش به نهاد رسمی ورزش در قاره آسیا ارسال شده است که می‌تواند در انتخابات کمیته ملی المپیک، وقایعی را علیه منافع ملی ورزش ایران رقم بزند.

برگزاری مجمع انتخابات سوارکاری با حمایت کمیته ملی المپیک و از طرفی غیبت وزیر ورزش در مهم‌ترین نشست این روزهای ورزش بدون توجه به حضور یک مقام عالی رتبه در شورای المپیک آسیا و ورزش جهان نشان داد که اختلاف میان کمیته و وزارت عمیق‌تر از حد تصور است. اقدامی خارج از اصول دیپلماسی ورزش که پیامی منفی را به تشکیلات بین‌المللی مخابره کرد.

آیا حمید سجادی دیروز کتری مهمتر از حضور در نشست روسای فدراسیون‌های ورزشی با دبیرکل شورای المپیک آسیا داشت؟ جلسه‌ای که برای طرح خواسته‌های ورزش ایران از مقامات ارشد ورزش در قاره آسیا تشکیل شد اما این فرصت به راحتی از دست رفت. 

مسائلی همچون تخصیص میزبانی رقابت‌های بزرگ در آسیا ، کسب کرسی‌های اصلی در ورزش قاره و چالش‌هایی که برای ورزش ایران در اثر تحریم‌ها ایجاد شده است، مطلب حیاتی بود که بدون حضور وزیر ورزش طرح شد و قطعا حالا پشتوانه رسمی برای پیگیری المسلم را ندارد.

این اتفاقات بدون تردید، بی‌ارتباط به موضوع انتخابات کمیته ملی المپیک نیست و در آستانه انتخابات ششم شهریور، پرده‌ها کنار رفته و اختلافات علنی شده است. هنوز هیچ موضع‌گیری رسمی از طرف این دو نهاد گرفته نشده و تنها باید امیدوار بود این اختلافات به ورزش ایران ضربه نزند.

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها