خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » ۲۰ نکته کاربردی تحلیل داده ها جهت انجام ساده تر تحقیقات مختلف در اکسل

دانلود کتاب های امتحان شده

۲۰ نکته کاربردی تحلیل داده ها جهت انجام ساده تر تحقیقات مختلف در اکسل

excel

در این مقاله به ۲۰ نکته کاربردی برای تحلیل سریع و راحت داده‌های آماری می‌پردازیم.

۱ ـ تحقیق را مسیری برای پیدا کردن گنج بدانید

تحلیل داده‌ها شبیه مسیر پیدا کردن گنج است. به عبارت دیگر، جمع آوری داده شبیه جمع آوری گنج و طلا است. اگرچه فرایند تحقیق ممکن است خسته کننده باشد، اما در نهایت نتایج خوبی عایدتان می‌شود. به همین دلیل باید فرآیند تحقیق و پژوهش را فرصتی طلایی تلقی کنید و نهایت استفاده را از آن بکنید.

۲ ـ داده‌های بیشتری جمع آوری کنید

قبل از همه چیز باید برای تحقیقتان داده جمع کنید و سپس از داده‌های جمع آوری شده خوب نگهداری کنید تا احیاناً آنها را از دست ندهید. یادتان باشد که این داده‌ها هستند که در نهایت اطلاعات باارزشی نصیبتان می‌کنند.

۳ ـ داده‌های بیشتری خلق کنید

شاید این جمله کمی عجیب به نظر برسد، اما در بعضی شرایط با کمترین امکانات و هزینه می‌توانید اطلاعات با ارزشی برای تحقیق‌هایتان خلق کنید. به عنوان مثال اگر مدیر شرکت یا سازمانی هستید، می‌توانید از مشتریان بپرسید که چطور با شرکت یا سازمان شما آشنا شده‌اند. با این کار اطلاعات با ارزشی در زمینه بازاریابی کسب می‌کنید.

۴ ـ به طور منظم تجربه و آزمایش کنید

خلق داده با روش‌هایی مثل بررسی مقدماتی و سؤال و جواب‌های دو گزینه‌ای می‌تواند اطلاعات باارزشی با هزینهٔ کمتر فراهم کند. به عنوان مثال تیموثی فریس، نوسیندهٔ کتاب پرفروش “۴ ساعت کار در هفته” از تبلیغات کلیکی برای کتابش استفاده کرد تا با این روش بتواند میزان دسترسی کتابش در سایت‌های مختلف را بسنجد.

۵ ـ جامعه آماری و نمونه‌هایتان را بزرگ در نظر بگیرید

در قدیم به دلیل نبود کامپیوتر، قضاوت و تصمیم گیری برمبنای جامعهٔ آماری کوچک توجیه پذیر بود، اما امروزه به راحتی می‌توانید جامعه آماری و نمونه را بزرگ در نظر بگیرید تا تحلیل‌هایتان به واقعیت نزدیک‌تر باشد.

۶ ـ تحلیل داده‌ها را فراموش نکنید

از نظر بعضی مدیران و صاحبان کسب و کار، داشتن تیم گردآورنده داده و اطلاعات می‌تواند نقش به سزایی در تحلیل داده‌ها داشته باشد، اما بهتر است یک تیم قوی برای تحلیل و آنالیز داده‌ها داشته باشید تا به نتایج خوبی در تحقیقاتتان برسید.

۷ ـ به داده‌های بی ربط هم رحم نکنید

شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد، اما شاید گهگاهی پیش آمده باشد حین جمع اوری داده برای تحقیق مورد نظرتان، وقتتان را صرف جمع آوری داده‌های بی ربط و به درد نخور کرده باشید. فراموش نکنید که حتی از دل داده‌های بی ربط نیز می‌توانید اطلاعات باارزشی کسب کنید.

۸ ـ داده‌هایتان را به یک منبع داخلی اطلاعات تبدیل کنید

با تبدیل داده‌ها به یک منبع داخلی اطلاعات می‌توانید در موارد ضروری به راحتی از آنها استفاده کنید. این کار از گم شدن داده‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

آموزش گام به گام آزمون F در اکسل به زبان ساده

۹ ـ یک کتابخانه برای داده‌های خارجی تهیه کنید

در موارد که داده‌هایتان خارجی هستند، پیشنهاد می‌کنیم یک بخش از کتابخانه را به آن داده‌ها اختصاص دهید. با این کار در آینده می‌توانید آن اطلاعات را به شرکت‌ها و مؤسسات دیگر بفروشید.

۱۰ ـ از منابع اطلاعاتی تان محافظت کنید

داده‌ها و منابع اطلاعاتی بسیار با ارزش هستند، به همین دلیل باید به خوبی از آنها محافظت کنید. محافظت از داده‌ها به معنای ذخیره و نگهداری ایمن داده‌ها است.

۱۱ ـ در تحلیل داده‌ها ابتدا به منوی Descriptive مراجعه کنید

قبل از تحلیل داده‌ها در نرم افزار SPSS با مراجعه به منوی Descriptive می‌توانید اطلاعات با ارزش و قابل تفسیری درباره داده‌هایتان کسب کنید.

haircut-Clipart-Picture-Of-A-White-Businessman-Mascot-Cartoon-Character-Holding-A-Pair-Of-Scissors.png

۱۲ ـ داده‌هایتان را اولویت بندی کنید

با اولویت بندی داده‌ها و حذف متغیرهای غیرضروری، فرآیند تحلیل و آنالیز داده‌ها راحت‌تر می‌شود.

۱۳ ـ هیچ وقت داده‌های کپی شده را تحلیل نکنید

در کل کم پیش می‌آید که حین تحلیل‌ داده‌ها به مشکل بربخورید، اما یادتان باشد که هیچوقت روی داده‌های کپی شدن تحلیل انجام ندهید.

۱۴ ـ فرضیه‌هایتان بر مبنای نظریه‌ها باشد نه احساسات (یا داده‌ها)

این مورد بسیار ساده است، وقتتان را با تحلیل کردن فرضیه‌های غلط و بی اساس تلف نکنید.

آموزش طرز کپی کردن فرمول ها در اکسل به صورت اصولی

۱۵ ـ قبول کنید که شاید فرضیه‌هایتان بی جواب باشد

گاهی وقت‌ها ممکن است در انتهای آزمون‌های آماری متوجه شوید که تحقیقتان جواب معناداری ندارد. این حالت در آزمون‌های آماری بسیار طبیعی است، پس ناامید و دلسرد نشوید.

۱۶ ـ قبل از تحلیل داده‌ها، درست بودن فرضیه‌ها را چک کنید

با این کار عملاً در زمان صرفه جویی می‌کنید. اگر با فرضیه‌های اشتباه، تحقیقتان را پیش ببرید، در نهایت ممکن است با نتایج غیرمنطقی و غیر واقعی مواجه شوید.

۱۷ ـ آنالیزهایتان را با دقت انتخاب کنید

برای پیدا کردن بهترین جواب برای سؤال تحقیق توصیه می‌کنیم با یک مشاور یا استادتان درباره آن صحبت کنید یا مقالات مختلفی در رابطه با آن بخوانید تا در نهایت بهترین تحلیل و آنالیز را از دل تحقیق بیرون بکشید.

۱۸ ـ فراموش نکنید که چیزی به عنوان “نتیجه بد” وجود ندارد

این مورد شاید بیشتر شبیه نصیحت باشد، اما ممکن است در آخر تحقیق متوجه شوید نتیجه‌ای که فکر می‌کردید درست است، غلط از آب در بیاید. بهتر است با این واقعیت کنار بیایید و سعی نکنید که نتیجهٔ غلط را درست استدلال کنید.

۱۹ ـ در تحلیل‌های تکراری از سینتکس (Syntax) کمک بگیرید

با استفاده از این قابلیت، در زمان صرفه جویی شده و احتمال خطا در تحلیل‌ها کمتر می‌شود.

ساده ترین روش اعتبارسنجی داده ها Data validation در اکسل

۲۰ ـ قبل از تحلیل آماری حتماً فرضیه‌های درست، مشخص و مختصری بنویسید

مسلماً اگر بدانید که در تحقیق دنبال چه چیزی هستید (یا نیستید)، کارتان بسیار راحت‌تر می‌شود. با این کار تحقیقتان هدفمند می‌شود و در نهایت با نتایج قابل قبولی مواجه می‌شوید.

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها