خانه » همه » مذهبی » جعفر بن موسی بن جعفر علیه السلام

دانلود کتاب های امتحان شده

جعفر بن موسی بن جعفر علیه السلام


جعفر بن موسی بن جعفر علیه السلام

۱۳۹۸/۱۱/۰۷


۶۳۶ بازدید

مگه امام رضاعلیه السلام چندفرزند داشت که کنارفرودگاه اصفهان رئیس کارخانه موکت ظریف مصورمیلیاردها تومان خرج آن امام زاده(جعفرابن موسی الرضا)کرده شنیدم زیر امام زاده انبارهای ایشان است واینجا زیر نظر اوقاف نیست و دست اندرکاران و مبلغین طرفداران سیدصادق حسینی شیرازی هستند بعضی مراسمات چند هزارغذا داده می گوینداز حرم امام رضا(ع) آمده بعضی هامی گویند جعلی است؟

امام رضا (ع) که یک پسر بیشتر نداشتند آنهم امام جواد(ع) هستند .احتمالا اشتباه نوشته اید امام رضا(ع) اگر منظور شما فرزندان امام موسی بن جعفر است که:1- مشهور این است که امام موسی بن جعفر علیه السلام 37 فرزند داشت . شیخ مفید  در ارشاد ( ترجمه سید هاشم رسولی محلاتی،انتشارات  اسلامیه، چاپ 2، ج2، ص 236 ) نام فرزندان آن حضرت را این گونه ذکر کرده است: 
1. علی بن موسی الرضا ـ علیه السّلام ـ ، 2. ابراهیم، 3. عباس، 4. قاسم . 5. اسماعیل، 6. جعفر، 7. هارون، 8. حسن. 9. احمد، 10. محمد، 11. حمزه . 12. عبدالله، 13. سجاد، 14. عبیدالله 15. زید، 16. حسن، 17. فضل، 18. حسین، 19. سلیمان . 20. فاطمه کبری، 21. فاطمه صغری، 22. رقیه، 23. حلیمه، 24. ام ابیها، 25. رقیه صغری، 26. ام جعفر، 27. لبابه، 28. زینب، 29. خدیجه، 30. علیه، 31. آمنه، 32. حسنه، 33. بریهه، 34. عایشه، 35. ام سلمه، 36. میمونه، 37. ام کلثوم .(ص236) 
شیخ عباس قمی در منتهی الآمال جلد 2 به نقل از شیخ مفید ، همه این اسامی را آورده است . 
2- در ویکی فقه آمده است : امامزاده جعفر (علیه‌السّلام) یکی از فرزندان ائمه اطهار است که انوار مرقد مطهر ایشان قرنهاست که بر پهنه ایران اسلامی می‌درخشد. جعفر بن موسی کاظم در اثر جراحات وارده در توابع ورامین در محلی به نام سناردک شهید شدند.
اصل و نسب
در صفحة ۵۹ کتاب کنز الانساب آمده است: «حضرت امام موسای کاظم چهل و دو فرزند داشت که عبارت‌اند از: علی موسی الرضا، حسن، عبدالله، جعفر و محمد…»[۱] .در صفحه چهارم همین کتاب آمده است که «چون مامون الرشید، حضرت علی بن موسی الرضا را از مدینه به شهرطوس دعوت نمود، جمله فرزندان و فرزندزادگان حضرت امام کاظم به تدریج از بغداد رو به ولایتخراسان نهادند. از جمله تعدادی از این بزرگواران همچون جعفر و ابراهیم و ابوالجواد، چون به ناحیه ساوجبلاغ رسیدند، دشمنان از عقب آمدند و مجادله بسیار کردند و آخر الامر حسن بن موسی الکاظم را شهید کردند و بعضی را جراحت رسیده بود و چون شب درآمد، لاعلاج روی به اطراف نهادند. اما جعفر بن حضرت امام موسی الکاظم که در ساوجبلاغ در حین دفاع مجروح گردیده بودند، در توابع ورامین در محلی به نام سناردک در اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسیدند. توضیح این‌که در آن زمان نام اصلی شهر پیشوا، سناردک بوده است.[۲]در صفحة ۶۷ بحرالانساب که جزء کتابهای رجال و انساب می‌باشد، آمده است که «حضرت امام موسای کاظم (علیه‌السّلام) را ۳۹ فرزند بود.[۳]نام برخی از این بزرگواران عبارت‌اند از: 
حضرت علی بن موسی، عبدالله، حسن، جعفر، محمد، باقر و…» .
در صفحة ۷۱ همین کتاب آمده است: « چون مامون حضرت امام علی بن موسی الرضا (علیه‌السّلام) را از مدینه به طوس دعوت کرد، جمله فرزندان و فرزندزادگان حضرت امام موسی کاظم از بغداد رو به ولایت خراسان نهادند. اما اسماعیل، جعفر، ابراهیم و ابوالجواد با همه اولاد و اصحاب و خدم و حشم از بغداد روی به ولایت خراسان نهادند و چون به ساوجبلاغ رسیدند، دشمنان در عقب امام زادگان معصوم و مظلوم درآمدند و بسیارمجادله کردند و آخر الامر حسن بن امام موسی کاظم را در آن مکان شهید کردند و جراحت بسیار به بعضی از امام زادگان رسانیدند. «اما جعفر بن حضرت امام موسی کاظم (در اثر جراحات وارده) در توابع ورامین در محلی به نام سناردک شهید شدند».[۴]در کتاب ریاض الانساب صفحة ۱۵۸ آمده است که «علی و حسن و عبدالله و اسماعیل و جعفر بن موسی الکاظم با همه اولاد رو به ولایت خراسان نهادند و چون به ساوجبلاغ رسیدند، معاندین به ایشان تاختند. پس از محاربه آخرالامر حسن بن موسی الکاظم شهید شد و به بعضی از امام زادگان جراحت رسید. چون شب شد لاعلاج متفرق شدند و هر یک رو به طرفی نهادند…و اما جعفر بن موسی الکاظم نیز در توابع ورامین شهید شد و گویند از فرزندان موسی بن جعفر (علیه‌السّلام) درساوجبلاغ و اطراف آن یک صد نفر شهید شدند».[۵]کرامات امامزاده جعفر
انسان‌های دردمند، حاجتمندان و به ویژه بیماران صعب العلاج پس از این که امیدشان از همه جا قطع می‌شود و همه درها را به روی خود بسته می‌بینند، ملجا و پناهی جز خداوند متعال نمی‌یابند و با ایمان راسخ و اعتقادات پاک به ذات لایزال و ائمه هدی و فرزندان و اصحابشان متوسل می‌گردند.
این انسانهای حاجتمند با بیان حوایج و نیازهای خود رحمت و عنایت خداوند رحمان را می‌طلبند و بدین وسیله به زندگی و حیات خود جان و امید تازه‌ای می‌بخشند.
حضرت امامزاده جعفر (علیه‌السّلام) نیز یکی از فرزندان ائمه اطهار است که انوار مرقد مطهر ایشان قرنهاست که بر پهنه ایران اسلامی می‌درخشد و امیدی است به هنگامی که دلهای معتقدین و دلسوختگان، از همه نا امید می‌گردد و مایه بسی افتخار و مباهات اهالی منطقه پیشوا و حومه است که خداوند متعال مدفن منورش را در این دیار قرار داده است.
عدد کرامات و فضایل ایشان را نمی‌توان بر شمرد. هر حاجتمندی را که به درگاه آن حضرت روی آورد نا امید نکرده و حاجت روا می‌فرماید.
کرامات بسیاری از آن امام زاده واجب التعظیم در شفا یافتن بیماران نابینا، سرطانی و بیماران لاعلاج از معتمدین و شفا یافتگان مشاهده و نقل گردیده که همه آنها نمونه‌ای از انفاس قدسیه آن حضرت است که مشمول زوار حاجتمندش گردیده است.
موقوفات آستان
آستان مقدس امام زاده جعفر دارای رقبات موقوفه بسیاری است که توسط مرحوم شیخ جنید، وقف بر آستان مزبور گردیده و مساحت آن بالغ بر یک میلیون و ششصد و پانزده هزار متر مربع است. بخشی از موقوفات مزبور دارای کاربری تجاری شامل دکاکین واقع در بازار می‌باشد و کاربری بخشی دیگر نیز آموزشی، اداری، خدماتی و سالن ورزش است. علاوه بر رقبات ذکر شده، اراضی روستاهای کمال آباد، جمال آباد، سه درخت و سربالا و سه قطعه باغ متصل به یکدیگر به انضمام شش دانگ، سه رشته قنات معروف به پاچنار محمود آباد و قنات بزرگ حضرتی و سه رشته قنات دیگر به نام‌های ذوالقرنین، حسینا و سه درخت که در حال حاضر مخروبه هستند و نیز یک گنگ حقابه دائم از سیاه آب خاوه به انضمام حقابه مطابق معمول از رودخانه جاجرود که تماماً تحت شماره ۱۱۳ اصلی و شمارة ۱۷۷۲۵ اداره ثبت اسناد و املاک به ثبت رسیده است. (در پایان کتاب دست خط مرحوم حاج شیخ عباس قمی و مرحوم حاج شیخ احمد جنیدی که درباره سند این امامزاده از حضرتآیت‌الله مرعشی استفسار کردند آمده است.)[۶]به احتمال زیاد، این جعفر فرزند بلا فصل امام موسی بن جعفر (ع) است و آن جعفر که در اصفهان است از نواده های امام باشد گرچه هیچکدام یقینی نیست .
3- ما در جریان هزینه های امام زاده جعفر اصفهان نیستیم .

پی نوشت:
۱.ابومخنف، لوط بن یحیی، کنز الانساب، ص۵۹.
2. ابومخنف، لوط بن یحیی، کنز الانساب، ص۴.
3. ابومخنف، لوط بن یحیی، بحر الانساب، ص۶۷.
۴. ابومخنف، لوط بن یحیی، بحر الانساب، ص۷۱.
5. ابومخنف، لوط بن یحیی، ریاض الانساب، ص۱۵۸.
6. ملکی، محمد، برگرفته از کتاب سفیران رستگاری، ص ۳۵.
(منبع :سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله امامزاده جعفر بن موسی.)

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها