خانه » همه » سلامت » سرماخوردگی و آنفلوآنزا

دانلود کتاب های امتحان شده

سرماخوردگی و آنفلوآنزا

هنگام بیماری چه خوراکیهایی مصرف کنیم؟

انواع مختلف غذاها می‌توانند با انواع مختلف بیماری مقابله کنند به طوری که مثلا غذایی که می‌تواند به فرد مبتلا به گلودرد کمک کند ممکن است برای فردی که حالت تهوع دارد مناسب نباشد. در این مقاله فهرستی از بیماری‌های شایع و خوراکی‌های مفید و مضر برای آنها جمع‌آوری شده است.


هنگام بیماری چه خوراکیهایی مصرف کنیم؟

سرماخوردگی و آنفلوآنزا

گرفتگی بینی، سرفه و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکی‌های زیر می‌تواند به کاهش خلط و التهاب و نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند:

چای‌های گیاهی: دریافت مایعات کافی به هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا اهمیت بسیاری دارد. نوشیدن این چای‌ها مفید بوده و بخور دادن با این گیاهان می‌تواند سینوس‌ها را از مخاط تجمع یافته پاک کند.

اضافه کردن مقداری زردچوبه به یک فنجان آب داغ و نوشیدن آن به کاهش گلودرد کمک می‌کند چرا که طبق تحقیقات زردچوبه خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی دارد.

برگ چای نیز ترکیبات گیاهی طبیعی همچون پلی فنول‌ها، فلاونوئیدها و کاتچین‌ها داشته که در تهییج سیستم ایمنی موثر است. به ویژه کاتچین از بدن در برابر انواع خاصی از ویروس‌ آنفلوآنزا محافظت می‌کند.

عسل: گلودرد می‌تواند به دلیل نوعی عفونت باکتریایی باشد. عسل یک ضد میکروب قوی است که در برطرف شدن این عفونت‌ها موثر است.

تحقیقات نشان می‌دهد عسل موثرتر از داروهای سرفه همچون دیفن هیدرامین و سالبوتامول عمل کرده و نتایجی مشابه با دکسترومتورفان دارد. می‌توان از عسل برای درمان سرفه‌های کودکان استفاده کرد. هر چند نباید عسل را به کودکان کمتر از 12 ماه داد.

مرکبات و انواع توت‌ها: مرکباتی همچون پرتقال، لیمو و گریپ فروت حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها و ویتامین C هستند که باعث کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه مبارزه با تب می‌شود. برخی مطالعات نشان می‌دهد فلاونوئیدی به نام کوئرستین در انواع توت‌ها نیز یافت می‌شود که می‌تواند به درمان عفونت‌های «راینو ویروسی» که دلیل اکثر سرماخوردگی‌های رایج است، کمک کند. آبمیوه‌های یخ زده و برفکی نیز می‌تواند به تسکین گلودرد منجر شوند.

تهوع، استفراغ و اسهال

به هنگام داشتن یک یا تعدادی از این علائم بهترین روش خوردن غذاهایی است که معده را تصفیه می‌کند. این عمل به فرد کمک می‌کند تا اشتهای خود را دوباره بدست آورد.

زنجبیل: تحقیقات نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به کاهش اثرات حالت تهوع و استفراغ کمک کند. با اضافه کردن یک تا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ می‌توانید چای زنجبیل درست کنید. پنج دقیقه قبل از آن زنجبیل را خیسانده و آن را با عسل کمی شیرین کنید.

رژیم غذایی «برات» (BRAT): غذاهای شامل موز، برنج، پوره سیب و نان تست برای معده بسیار ملایم هستند. این رژیم غذایی غنی از نشاسته بوده و فیبر کمی دارد که به بهبود اسهال و کاهش مشکلات سیستم گوارش منجر می‌شود.

از دیگر خوراکی‌های ملایم می‌توان کراکرها، بلغو جو دوسر، هندوانه و سیب زمینی آبپز را نام برد. همچنین فرد بیمار در چند ساعت اول باید به آرامی مقدار کمی آب مزه مزه کرده و سپس مایعات دیگری همچون آب سیب یا آب گوشت را امتحان کند. عموما پس از 48 ساعت رژیم غذایی به حالت عادی باز می‌گردد.

آب نارگیل: هنگام ناراحتی‌های معده، التهاب در این عضو ایجاد می‌شود. ترکیباتی به نام تانن‌ها در آب نارگیل وجود دارد که به کاهش این التهاب کمک می‌کند. همچنین مقادیر بالای سدیم و پتاسیم موجود در آن به آبرسانی سریع به بدن پس از اسهال و استفراغ کمک می‌کند. همچنین این نوشیدنی می‌تواند به هنگام ورزش نوشیدنی سالم و بدون شکر مناسبی باشد که به بدن آبرسانی می‌کند.1

بهبود یرقان

انار بعلت داشتن کره مانان تین، انار شیرین، سکنجبین، جوشانده پوست خیار سبز، هندوانه، به ، پونه ها، عسل، رب انار با نعناع ، زرد چوبه، سه دانه بادام تلخ با عسل، ریشه کاسنی، تخم کاسنی، انگور توره (یا عروس پشت پرده)، رازیانه، کدو، هندوانه با سکنجبین.

صفراکش (کُلّاگوک)

هلو، آب سیب و برگ ترب (جهت دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا) انگبین ها و شیرخشک، گرانگبین)، توت فرنگی، زردچوبه، تره ، تخم کاسنی، سه دانه بادام تلخ با عسل، زرشک، زیتون (و برای دفع سنگ های صفراوی و کلیوی به مقدار ۵۰ تا ۶۰ گرم زیتون با آب گرم، مسهلی قوی است).

تقویت کبد

انار، انار شیرین، سکنجبین، هلو، جوشانده پوست خیار سبز، هندوانه با سکنجبین، به، انگبین ها(ترنجبین، شیرخشک، گزانگبین)، پونه ها، عسل، ریواس، انگور، گلابی، هویج، انجیر، تخم آفتاب گردان بامیا، اسفناج، خیار سبز، سیب، گیلاس، تارونه (غنچه خرما)، رب انار با نعناع، زرشک، رطب، گرمک ، توت فرنگی، بذر ترب، بنه، برگ تازه کاسنی (در نوسازی یاخته های کبد نقش برجسته ای دارد)، زرشک (۴۵ گرم)، پیاز یا پیازچه سیروز کبدی (تشمع)، سوپ آب پیاز (همچنین برای نفخ شکم، اشکنه آب پیاز هم همین فایده را دارد.)

نفخ شکم (معده)

میخک، بابونه، مرزنگوش، پیاز، زنجبیل، خردل، گلپر، دم کرده زیره، تخم شوید، دم کرده نعنا و پونه ها و یا عرق نعناع، آب هویج و یا سوپ هویج، مربای بادام، بادام با عسل، زردچوبه.

دیابت (بیماری قند)

آب کدو، آب خیار، تخم گشنیز، آب غوره، آب هندوانه، گیلاس، کباب، سیب زمینی تنوری، هویج ( انسولین گیاهی دارد)، سیب درختی، لوبیا، انگبین ها، برگ چغندر، شاهی یا تره ، تیزک، کنگر، توت (شیرینی آن به عکس شیرینی های مضر نمی باشد)، فندق، توت فرنگی، شلغم، پیاز (دارای انسولین گیاهی است و قند خون را پایین می آورد)، بادام، گوجه فرنگی (قند خون را پایین می آورد همچنین چربی خون را)، سنبل ( ادرار مبتلایان را کم می کند، به خصوص اگر با گل گاوزبان همراه باشد)، دم کرده برگ خشک گردو .

لئونس کارلیه می نویسد:۲۵ گرم برگ خشک گردو را در یک لیتر آب دم کرده و صبح و عصر یک لیوان بخورید، بعد از یک هفته شفای عاجل در خود احساس کنید.

تیغه های بین گردو: پس از نرم و پودر کردن در حدود ۲-۳ گرم آن را پس از مختصری جوشاندن و دم کردن، همه روزه به مدت دو هفته استفاده کنید.2

تقویت اعصاب

میوه موز از نظر طب سنتی دارای طب معتدل و تر است که باعث افزایش انرژی در بدن می شود و خوردن آن برای کسانی که اعصاب ضعیفی دارند توصیه می شود. همچنین به علت بافت نرم آن غذای مناسبی برای کودکان و افراد مسن است. موز به علت وجود پتاسیم در خود باعث تقویت ماهیچه ها شده و می تواند تاثیر زیادی در کاهش سرطان داشته باشد. از دیگر خواص موز می توان به خونساز بودن آن، تقویت کننده معده، کاهش کلسترول، درمان سوختگی و زخم، دفع کننده کرم معده و افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

سوزش معده

چای بابونه یکی از موثرترین نوشیدنی‌ها است که مصرف منظم آن دو بار در طول روز به مدت یک هفته باعث کاهش درد، زخم و سوزش معده می شود. تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سرماخوردگی، کاهش درد دندان، بهبود درد کمر، سردرد، میگرن و درمان روماتیسم از فواید دیگر خوردن چای بابونه است.

سنگ کلیه

یکی از موثرترین میوه ها برای ورزشکان و کسانی که به فعالیت سنگین می پردازند مصرف روزانه زردآلو است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود اما به شرط اینکه بعد از نوشیدن آب مصرف نشود. بهتر است در زمستان برگه زردآلو و و در تابستان میوه آن  مصرف شود؛ چرا که  به علت وجود مقداری اسید سالسیلیک در زرد آلو برای درمان سنگ کلیه، باز شدن گرفتگی مفاصل و روماتیسم مفید است.

خستگی

طبق نظریه بسیاری از کارشناسان تغذیه ای فلفل دلمه ای قرمز به علت وجود ویتامین C در خود با رساندن اکسیژن به سلول های بدن در برطرف کردن خستگی نقش به سزایی دارد و از دیگر فواید آن می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و بهبود سرفه های شدید در کودکان اشاره کرد.3

پی نوشت:
1.www.tasnimnews.com
2.www.rastineh.com
3.www.yjc.ir

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها