خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

دانلود کتاب های امتحان شده

از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

صرف نظر از اینکه چه مقدار بابت خرید بلیط هواپیما هزینه کرده‌اید، چقدر فضا برای پاها در اختیار دارید، با فرست کلاس سفر می‌کنید یا نه، آنچه هر مسافری در پرواز تجربه می‌کند اذیت شدن گوش است. وارد شدن فشار به گوش، باز و بسته شدن و درد، بین هیچ کسی تفاوت قائل نمی‌شود.


از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

گرفتگی گوش در هواپیما

عارضه گرفتگی گوش در هواپیما (Airplane ear) به علت فشار بر روی پرده گوش به وجود می آید. زمانی که تعادل بین فشار هوا در گوش میانی و فشار هوا در محیط خارجی گوش برهم بخورد این مشکل به وجود خواهد آمد. عارضه گرفتگی گوش در هواپیما ممکن است در حین برخاستن یا فرود آمدن هواپیما اتفاق بیفتد. گرفتگی گوش در هواپیما نام های دیگری نیز داشته و ممکن است به آن باروتراما گوش یا آسیب به گوش میانی نیز گفته شود.

برای درمان این عارضه اقدامات خود درمانی مثل خمیازه کشیدن، بلع یا جویدن آدامس از جمله مواردی است که می تواند عدم تعادل فشار هوا در گوش و خارج آن را از بین برده و علائم این عارضه را بهبود ببخشد. با این حال در موارد شدید گرفتگی گوش در هواپیما ممکن است نیاز داشته باشید تا برای درمان به پزشک مراجعه کنید.1
 

علت گرفتگی گوش در هواپیما

گرفتگی گوش در هواپیما زمانی اتفاق می افتد که فشار هوا در داخل گوش میانی با فشار هوا در محیط بیرونی هماهنگی نداشته و مانع لرزش پرده گوش (پرده تمپان) به طور طبیعی شود. در حالت طبیعی یک گذرگاه باریک به نام لوله استاش که به گوش میانی متصل می شود، فشار هوا در داخل گوش را تنظیم می کند.

در زمان بلند شدن هواپیما یا فرود آمدن آن ، فشار هوا به سرعت تغییر می کند. لوله استاش نیز اغلب نمی تواند به اندازه کافی سریع عمل کرده و از خود واکنشی مناسب با شرایط نشان دهد.

در حقیقت همین سرعت ناکافی لوله استاش است که باعث بروز علائم گرفتگی گوش در هواپیما می شود. بلع یا خمیازه کشیدن از جمله مواردی است که به باز شدن لوله استاش کمک کرده و به گوش میانی اجازه می دهد تا هوای بیشتری وارد آن شده و فشار هوا در دو طرف گوش یکسان شود.

باروتراما گوش معمولاً در نتیجه موارد زیر به وجود می آید:

غواصی

انفجار مثل انفجار در مناطق جنگی

فرود یا بلند شدن هواپیما از سطح زمین

درمان با اکسیژن پرفشار Hyperbaric medicine chamber

همچنین افراد ممکن است در زمانی که سوار آسانسور هستند نیز دچار این عارضه شوند. البته این عارضه فقط در آسانسور ساختمان های بزرگ اتفاق خواهد افتاد.1

از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

علائم گرفتگی گوش در هواپیما

این عارضه ممکن است یک یا هر دو گوش را به طور همزمان درگیر کند. علائم شایع بعد از ابتلا به این عارضه شامل موارد زیر می شود:

ناراحتی یا درد متوسط در گوش

احساس پر بودن یا خستگی در گوش

مشکل شنوایی یا کم شنوایی جزئی تا متوسط

در صورتی که عارضه گرفتگی گوش در هواپیما شدید باشد نیز فرد دچار علائم زیر خواهد شد:

زنگ زدن گوش

درد شدید گوش

احساس سرگیجه

افزایش فشار گوش

خون ریزی از گوش ها

از دست دادن شدید یا متوسط شنوایی.2
 

چگونه کیپی گوش خود را برطرف کنیم؟

به هنگام بلع، عضله ای فعال می شود که این عضله شیپور استاش را نیز باز می کند. وقتی شما آدامس می جوید یا آب نباتی می مکید، ناخودآگاه تولید بزاق شما و در نتیجه دفعات بلع شما بیشتر می شود و این امر به ویژه به هنگام بلند شدن و کم کردن ارتفاع هواپیما برای گوش ها مفید است. خمیازه از آدامس جویدن هم بهتر است. در طول کم کردن ارتفاع و نشستن هواپیما سعی کنید نخوابید زیرا فردی که خوابیده است آب دهانش را قورت نمی دهد.

اگر بلع کردن و خمیازه کشیدن، کیپی گوش شما را برطرف نکرد اقدامات زیر را انجام دهید:

مرحله اول:سوراخ های بینی خود را با دستتان بسته نگه دارید.

مرحله دوم:با دهانتان دم عمیقی انجام داده و هوا را در سینه خود حبس کنید.

مرحله سوم:دهان خود را ببندید و با استفاده از عضلات دهان خود سعی کنید هوا را از بینی خارج کنید، به طوری که با مقاومت انگشت شست و اشاره خود روبه رو شوید.

وقتی که صدای تق بلندی را بشنوید نشان دهنده این است که عمل شما موفقیت آمیز بوده است. ممکن است به هنگام نزول هواپیما لازم باشد این عمل را چندین بار تکرار کنید.

روشن است که نوزادان و کودکان کم سن و سال قادر نیستند به روش فوق گوش خودشان را باز کنند اما اگر آنها مشغول مکیدن سرشیشه یا پستانک باشند همان نتیجه حاصل خواهد شد. لذا به هنگام نزول هواپیما کودک خود را بیدار نگهدارید و سعی کنید با خوراندن شیر یا غذا از بروز مشکلات گوش وی جلوگیری کنید.2
 

عوامل خطر گرفتگی گوش در هواپیما

هر عاملی که باعث گرفتگی لوله استاش شده یا عملکرد آن را مختل کند می تواند باعث بروز عارضه گرفتگی گوش در هواپیما شود.

عوامل خطر شایع در ابتلا به این عارضه شامل موارد زیر می شود:

سرماخوردگی

عفونت سینوس

تب یونجه (رینیت آلرژیک)

عفونت گوش میانی (اوتیت مدیا)

لوله استاش کوچک به ویژه در نوزادان و خردسالان

خواب بودن در حین بلند شدن یا فرود آمدن هواپیما، زیرا در این هنگام نمی توانید برای یکسان شدن فشار خمیازه کشیده یا عمل بلع را انجام دهید.3
 

نکات مهم برای پیشگیری

هنگام صعود یا فرود نخوابید.

هنگام پرواز مایعات زیادی بنوشید تا هیدراته بمانید.

خمیازه بکشید.

از گوشگیرهای مخصوص استفاده کنید. این گوشگیرها مجهز به فیلتری هستند که فشار هوا را متعادل می‌کند.

یک ساعت پیش از نشستن هواپیما، و در صورت نیاز، از اسپری بینی استفاده کنید. استفاده بیش از حد از اسپری باعث گرفتگی بیشتر می‌شود.

یک ساعت پیش و پس از فرود از ضد احتقان استفاده کنید، تا زمانی که گوش‌ها به حالت عادی بازگردند.3

از علت تا درمان گرفتگی گوش در هواپیما

چه کارهایی غیرضروری هستند؟

گاهی می‌شنویم که هرگز از درمان‌ها دست نکشید. اما واقعا هیچ اثبات علمی و پزشکی برای گذاشتن پارچه خیس و فنجان روی گوش وجود ندارد. شاید تسکین‌دهنده باشند اما مشکل شما را حل نمی‌کنند. همچنین قطره گوش یا تمیز کردن آن چندان موثر نیستند.

اگر سرما خورده‌اید، آنفلوانزا دارید یا دچار گرفتگی هستید، در صورت امکان برنامه سفر را تغییر دهید. نه تنها مسافران دیگر مبتلا می‌شوند، بلکه مریضی باعث کیپ شدن گوش شما شده و از تعادل هوا جلوگیری می‌کند. پرده گوش آسیب‌دیده یا عفونت شدید می‌تواند باعث ناشنوایی یا آسیب‌دیدگی همیشگی شود. اگر طی چند روز گوشتان به حالت عادی بازنگشت به پزشک مراجعه کنید.

اگر به‌دنبال خرید بلیط هواپیما هستید، می‌توانید از طریق موتور جستجوی پرواز کجارو، بلیط ارزان هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده‌های معتبر خریداری کنید.3
 

عوارض گرفتگی گوش در هواپیما

عارضه گرفتگی گوش در هواپیما معمولاً مشکل جدی نبوده و با استفاده از اقدامات مراقبتی بهبود خواهد یافت. اما به ندرت در صورت آسیب دیدگی گوش میانی یا ساختارهای داخلی گوش فرد ممکن است دچار عوارض جانبی دائمی این عارضه شوند.

عوارض جانبی نادر شامل موارد زیر می شود:

وز وز گوش مزمن

از دست دادن شنوایی برای همیشه.1

پینوشتها
1.www.pezeshket.com
2.www.namnak.com
3.www.kojaro.com

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها