به نقل از thedailybeast، محققان معتقدند گردههای گل چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن انسان را به ویروسها سرکوب میکند. این گردهها با تداخل در کار پروتئینهایی که واکنشهای آنتی ویروسی را در پوشش سلولهای مجاری تنفسی نشان میدهند، میتواند افراد مستعد ابتلا به گروهی از ویروسهای تنفسی را مانند ویروس آنفلوآنزا و دیگر ویروسهای سارس درگیر کند.
در این مورد، محققان به طور اختصاصی روی ویروس کرونا مطالعه کردند تا متوجه شوند که چگونه تعدادی از عفونت های جدید با افزایش و کاهش میزان گردهها در ۳۱ کشور دنیا تغییر یافته اند. آنها دریافتند که به طور متوسط حدود ۴۴ درصد از موارد مستعد کرونا با قرار گرفتن در معرض گردههای گل به ویژه در شرایطی که افزایش رطوبت و دما وجود دارد، اتفاق می افتد.
موارد ابتلا معمولا ۴ روز پس از افزایش شمار گرده ریزی گل ها افزایش می یابد به طوری که چنانچه قرنطینه ای وجود نداشته باشد، میزان عفونت به طور متوسط حدود ۴ درصد به ازای هر ۱۰۰ دانه گرده در یک متر مکعب هوا افزایش می یابد. اما اعمال قرنطینه های به موقع این مقدار را تا حدود نصف کاهش می دهد.
محققان بر این باورند که خطر گرده ها برای افزایش ابتلا به کرونا تنها مبتلایان به حساسیت های فصلی به گرده ها را نشانه نمی رود و حتی گرده هایی هم که در حالت معمول واکنش حساسیت زا ایجاد نمی کنند، ممکن است با افزایش بروز کووید- ۱۹ در ارتباط باشند.
محققان توصیه میکنند که با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و گرده افشانی گل و گیاهان، تا حد امکان در خانه بمانید و خروج از خانه را محدود کنید. حتما در خارج از منزل از ماسک استفاده کنید.
شما اگر مبتلا به کرونا بوده و هیچ علامتی ندارید، باز هم عطسه هایی که بر اثر حساسیت ممکن است داشته باشید خطر گسترش ویروس را افزایش می دهد. به خاطر داشته باشید که موارد خفیف کووید ممکن است با حساسیتهای فصلی اشتباه گرفته شوند.
مترجم: ندا اظهری
سیناپرس